Forum olması bir şey değiştirmez, dediğiniz gibi burası bir topluluk. Burada açılan konuların amacı ticaret, yardımlaşma ve sohbet muhabbet gibi konular. Burada R10 için içerik üretip kamusal bir alan yaratmıyoruz ki istediğimizi engelleyemeyelim. Ben sizinle ticaret yapmak istemiyorsam ya da benim konuma yazmanızı istemiyorsam sizi engelleyebilirim, bu gayet doğal. Benim açtığım konu kamusal bir alan değil, benim açtığım konudur.
Hocam ben seni sevmiyorum diyelim yorumların sürekli kırıcı veya saçma farzedelim. Neden benim konuma gelip yorum yapmana göz yumayım ki? engellerim geçerim. Siz olsanız aynı düşünmez misiniz benim için? Konunuza gelip saçmalamama göz yumar mısınız? Dün gelmiş adam benim satış konuma aynen bunu yazmış: "oki doki hıhı tmm" Şimdi bu adamı engellemeyip ne yapayım? bu adam benim açtığım bilgilendirme konularından da faydalanmasın satış konularımdan da faydalanmasın zaten gereksiz adamın tekidir.
Biraz katılıyorum aslında. Geçen birisi ile bir ticaretim oldu. Oyaladı evirdi çevirdi 1 aya anca iade aldım berbat ötesi bir hizmet verdi. Ardından bu süreçte beni engellemiş

Olumsuz trade atamıyorum. Dedim bari konusuna yazayım da insanlar bilinçlensin onu yapamadım engellediği için.
Böyleleri çokta kafaya takılacak mevzuu değil boşver.
Ben bu forumda bir kişiyi engelledim sadece.Beni eleştirebilirsin sıkıntı etmem.Hakaret edersen ya da yalan ithamda bulunup iftira atarsa engellerim.Bir indirim konusu açmıştım.Şahısta beni yalancılıkla itham edip moda şikayet etmişti.Paylaştığım konuda gerekli ispatlar olduğu halde...
Normal bir durum.
@GreenLight; engellese bile trade atabiliyorsunuz. Trade id olması yeterli, bana k.adını pm atın size gönderebilirim.
Bazen aşırı duygusal düşünüyoruz.
Aslında konuyu görebilmek ama yorum yapamamak olmalı. Çünkü belki bizi ilgilendiren bir yorumu var ama müdahele edemiyoruz.
Aslında
bizi engelleyen kişilerin konu ve mesajlarını görebilmeli fakat cevap yazamazsak bile "Report" hakkımız olmalı. @FastPHP; Hocam bu konuda sizin bir çalışmanız olsa süper olmaz mı
X kişisi ile y konusu hakkında tartıştınız veya zıt düştünüz, sizi engelleyebilir. Ortada bir ticaret olması gerekmiyor, herhangi bir sebepten dolayı üyeler birbirini engelleyebilir. En çok futboldan, politikaya kadar gündem ile alakalı tüm konularda tartışma çıkıyor. Yönetim bunun önüne geçmek için tartışma çıkaracak, insanları kutuplaştıracak tüm konuları siliyor ve cezai işlem uyguluyor. Bunu yaparak tamamen bitiremeseler de baya azalttılar.
Gayet normal, konu baltalamak diye bir şey var. sizin orada yazdığınız kötü yorumu bir hizmet almadan veya ticaret gerçekleştirmeden yazarsanız diğer insanlarda buna göre hareket ediyor. sonuçta burası ekşisözlük değil
Aslında konuda bahsedilen bambaşka bi mesele ama çok normal her lafa muhalif olacağız diye düşünüldükçe böyle devam edilebilir. Mesela bunca insani şimdi bana cevap vereceği bir cümle yazsam ama hepsini engellesem ve yazamadan öyle bakakalsanız durumu anlarsınızda dediğiniz gibi olsun. Canı istemeyen konusunda aykırı fikir olunca bassın engeli