Ben şahsi deneyimlerimi değil genel durumu anlattım.
Siz çok bilgili olabilirsiniz ama sokakta ki çocuk, yaşlı, hamile bu bilgilere sahip değil.
Olsa da insan yine korkuyor.
Haliyle paylaştığınız istatistiki bilgilerin hiç bir önemi kalmıyor.
Geçen gün 12 yaşında ki bir kız çocuğunu köpekler parçaladılar.
Şimdi bu haberleri gören insanlar ve özellikle çocuklar korkuya kapılıyor.
Bizim burada sen bilgilisin ben bilgiliyim dememizin hiç bir faydası yok.
Bir an önce çözüm bulunmalı.
Aksi halde sonucunda yine istenmeyecek önlemler alınmak zorunda kalınacak.
Benim mesajlarım köpek uzmanı olduğumu değil, köpek cahili olmadığımı gösteriyor.
Bir köpek saldırgansa, ilgili il ve ilçeye bağlı, belediye veterinerliğine haber verirsin. Köpeğin konumunu verirsin. Köpeği gelip alırlar. Rehabilite edilebilecek bir köpekse, rehabilitasyonu yapılır. Sonra köpek salınabiliyor ise normal yaşamına geri salınır. Sen bu eylemi yapmazsan, yarın 12 yaşında başka bir çocukta parçalanır. Bunun suçlusu köpek değil, sensin. O varoş mahalleden geçerken, doğru yerlere telefon açmadın. Ben telefon açtım. Köpek saldırgandı aradım. Köpek hastaydı aradım. Çok kötü durumda hayvanlar buldum, araca aldım ve belediye veterinerliğine götürdüm. Bana geri salacakları, yaşamının geçtiği yeri bile sordular. O yüzden burada bilip bilmeden "köpekler öyle böyle" diye bağırmıyorum.
Yazdığın mesajlarla konunun ilişkisine bak: Konu sahibi
"2 senedir sitede uysal olarak yaşayan, çok tatlı 2 köpeğe ev arıyor".
Bu 2 tatlı köpeğe yardımcı olacak mısın? Yoksa, ihbar etmediğin vahşi köpekler için, diğer köpekleri suçlamaya devam edecek misin?