Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 35 senedir köpekleri izliyorum. Tonla barınakta, rehabilitasyonda geçti ömrüm. Mesajımda bile köpeğimi barınaktan aldım ibaresini özellikle koydum. Karşı tarafı tanımadığın halde, ısrarla öneri veriyorsun. Rahatsız eden şey de bu zaten. Bir şeyi yanlış biliyor olman hiç sorun değil, bilmiyor olduğun halde karşı tarafı cahil ilan etmen ve hemen öneri vermen problem. Ben neden köpekleri izleyeyim? Fikrim olmasa zaten bu konuya mesaj atmam ki? Köpeği olan benim, köpeği görünce yolunu değiştiren sensin.

Senin bahsettiğin köpek saldırısı "mob mentality" (Pack Behavior) kategorisinde geçer ve olasılık oranı %5 ile %8'dir. Çok geçtim o varoş mahallelerden. Milleti kovalayan köpekler, benim yanımdan sorunsuz geçerler. Çünkü baktıkları şeyleri onlara vermem. Ani hareketim yoktur, korkmam, kaçmam, büyük tepki göstermem. Onlara alfa benim derim. Bu kadar basit.

Köpeklerden korkmayın. Kaçmayın. Garip hareketler yapmayın. Ani hareketler yapmayın. Hareketlerinizi yavaşlatıp böyle uzaylı gibi davranmayın. En kral köpek grubunun arasından bile geçersiniz. Çok az kişinin yaşadığı bir köye gitmiş olsanız ve köyü koruyan bir kangal saldırıyor olsa, anlarım da, varoş mahalle köpeğinden korkmak nedir?

Her neyse. Konu sahibine katkınız varsa, kendisine yardımcı olun. Benim yardıma ya da bilgiye ihtiyacım yok. Anlayışınız için teşekkürler
Alıntı
Senin bahsettiğin köpek saldırısı "mob mentality" (Pack Behavior) kategorisinde geçer ve olasılık oranı %5 ile %8'dir. Çok geçtim o varoş mahallelerden. Milleti kovalayan köpekler, benim yanımdan sorunsuz geçerler. Çünkü baktıkları şeyleri onlara vermem. Ani hareketim yoktur, korkmam, kaçmam, büyük tepki göstermem. Onlara alfa benim derim. Bu kadar basit.
Ben şahsi deneyimlerimi değil genel durumu anlattım.
Siz çok bilgili olabilirsiniz ama sokakta ki çocuk, yaşlı, hamile bu bilgilere sahip değil.
Olsa da insan yine korkuyor.
Haliyle paylaştığınız istatistiki bilgilerin hiç bir önemi kalmıyor.
Geçen gün 12 yaşında ki bir kız çocuğunu köpekler parçaladılar.
Şimdi bu haberleri gören insanlar ve özellikle çocuklar korkuya kapılıyor.

Bizim burada sen bilgilisin ben bilgiliyim dememizin hiç bir faydası yok.
Bir an önce çözüm bulunmalı.
Aksi halde sonucunda yine istenmeyecek önlemler alınmak zorunda kalınacak.