Merhaba,
Global çapta ödeme alabilmek için SaaS projemde Paddle kullanmayı düşünüyorum. Malum, Stripe ve PayPal gibi alternatifler Türkiyede kullanılamıyor. Daha önce Paddle kullanan var mı? Avantajları ve dezavantajları neler? Önerir misiniz?
Ayrıca, Paddledan alınan ödemeler klasik banka hesabına mı aktarılıyor? Eğer öyleyse,Türkiyede vergi yükümlülüğüm olur mu?
Şu anda özel sektörde yazılım mühendisi olarak çalışıyorum ve işimden ayrılmayı düşünmüyorum. Projemi pasif gelir amacıyla geliştiriyorum. Türkiye de yaşıyorum ve kazancı Türkiye'ye aktaracağım. Paddle'dan ödeme aldığımda, Türkiyede vergi ödemem gerekir mi? (Yıllık 500bin lira kazanç bekliyorum). Minimum vergi ödemek için ne yapmak lazım? Hangi vergi dilimine giriyorum? Herhangi bir şirket açmalı mıyım? Faturaları Paddle kendisi hallediyor. Kendim müşterilerime fatura kesmeyeceğim.
Paddle yerine şunu şunu kullan, Stripe Atlas ile ABD'de şirket aç Stripe kullan vs gibi öneriler de güzel olur. Bu konuda deneyimim yok. Vergi konusu kafamı karıştırıyor. ABD'de şirket açabiliriz ama vergi olayı? Çifte vergi olayı?
Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.