Bunu sormak amaçlı soruyorum aslında baktığınız zaman gpt geliştikçe yazılımcılar önemsiz olmuyormu
Eğer bu şekilde giderse yazılım bilmeyen insanlar bile basit her işini yaptırabilirler. Ama şöyle düşünün hocam; Detaylı büyük projelerde bence halen imkansıza yakın olacak. Şu an kod bilmeden wix gibi sitelerden site yapılabiliyor. Ama verim alınamıyor maliyet tarafına hiç girmiyorum. Hiç yazılımdan anlamayan bir insan ai ile gelişmiş bir yazılım yapıp yayınlaması ve yönetmesi imkansız diyebilirim.
En basit örneğini vereyim; mevcut bir müşterimiz var Türkiye'nin bilindik bir mobilya firması (adını vermeyeceğim) 5 yıldan fazladır geliştirme ve yönetimini yapıyoruz. AI gelişse bile O siteyi sıfırdan yapma ihtimali %0 diyorum. Markanın o kadar farklı istekleri var ki biz bile arada kalıyoruz. Sitenin çekirdeğini panelini ben yazdım. Kod satır sayısı milyonu aştı. Ürün detaylarından dolayı 1 ürünü siteye eklemek ortalama 20 30 dk sürebiliyor. 10dan fazla ekranda işlem yapılıyor. (Bu gözünüze fazla gelebilir ama site çok detaylı) Bunu yapabilecek yapay zeka daha piyasada yok.