Türkçe daha çok paragrafa dayalı zaten de Youtubede hep paragraf taktiği videoları vardır asla hiçbiri işe yaramaz taktiği vs. yok o anki hâline bağlı oluyor çözüp çözmemen.Sorulara göre de değişiyor ben o kadar deneme çözüyorum birinde 30 net geliyorken diğerinde 25 gibi veya daha fazla değişir bu buna bakarak kesin ben paragrafta bu net yaparım diyemezsin.
Soru bankası paragraf için bence alma ben aldım öylece duruyor 100 sayfasını çözdüm ve hiçbir faydası yok bence direkt olarak Türkçe denemesi çözerken içerisinde olan paragraf sorularını çözsen yeter.Çünkü hepsi saçmalıktan ibaret metinler.
Paragrafta en önemlisi öğrenmen gereken betimleme,öykülüme,açıklama,tanımlama gibi şeylerdir diğerlerini zaten okuyarak çözüyorsun.
Türkçede dil bilgisine önem vermelisin.Kaynak olarak Bilgi Sarmal veya 3D Dil Bilgisi Soru Bankası ve denemesini çözersen soru kaçırmazsın. YouTube'da Dil Bilgisi öğrenmek için Cansu Hoca veya Aker Kartal'ı öneririm. Tercihin Cansu'dan yana olsun bence.
Tarih bilgi gerektirebilir, ona göre çalışma yapmalısın.
Felsefe ve Din paragraftan oluşuyor; yine de öğrenmek için Din için Enise Hoca iyidir. 2025 MSÜ sınavında,bilgi sorulmasına rağmen 5/5 yaptım.
Coğrafya ise bilgiye dayalı. Coğrafyanın Kodları bu işte en iyisi diyebilirim; ezber değil, mantıken kodlamalarla akılda kalıcı öğretiyor.2025 MSÜ'de yine aynı şekilde, herkesin zorlandığı sınavda 5/5 veya 4/5 yaptım.
Matematik için temelin yoksa Eyüp B'den kesinlikle başlama. Herkes ona iyi der, öyle hata yapma temelden anlatmıyor ileri seviye düzeyli.Basit bir kaynaktan başla. Temel yoksa eğer Bıyıklı Matematik 10 Günde Temel Atma kitabını öneririm ama kesinlikle 10 günde bitmez.
Matematik TYT'de probleme dayalı; genel olarak problemsiz TYT matematik yapamazsın. Bıyıklı Matematiğin yine temel atma kitabı var problem içinde ileri seviye içinde herhangi bir kaynak veya hocayla çalışabilirsin.
Genele bakarsan çoğu kişi her ders için 3D ve Bilgi Sarmal alır diğer yayınlar pek tercih edilmiyor.
Feni 3 aylık zamana sığdıramazsın bence diğerlerine vakit ayırsan anca yeter.
1 gününü bile boş bırakmadan öğrenmeye odaklanırsan bitirebilirsin ama matematik için aynı şeyi söylemem o baya sıkıntılı.
AYT hakkında pek bilgim yok.