Hepsini denedim ben olmadı bi türlü İnternetle mi alakalı acaba türksat kablonet kullanıyorum
Instagram, video yüklerken sıkıştırma yaparak kaliteyi düşürebiliyor. Ayarlardan yüksek kaliteli yükleme seçeneğini açmış olman iyi bir adım ama bazı ek önlemler alabilirsin:
1. Videoyu Doğru Formatta Hazırla
Instagram, MP4 formatında H.264 codec ve AAC ses kullanarak sıkıştırılmış videoları tercih eder. En iyi sonuçlar için:
Çözünürlük: 1080 x 1920 (9:16)
Bitrate: 3,500-5,000 kbps
FPS: 30 veya 60
Dosya boyutu: 50 MBı aşmamalı
2. Doğru Uygulamayla Render Al
Eğer bir video düzenleme programı kullanıyorsan, Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro, DaVinci Resolve gibi yazılımlarda doğru dışa aktarma ayarlarını seçmelisin. Mobilde ise InShot, CapCut veya VN Video Editor kaliteli çıktılar veriyor.
3. Wi-Fi Üzerinden ve Tarayıcıdan Yüklemeyi Deneyin
Mobil internet yerine güçlü bir Wi-Fi ağı üzerinden yükleme yapmalısın. Alternatif olarak, bilgisayar tarayıcısından (instagram.com) yüklemek daha iyi sonuç verebilir.
4. Google Drive veya Telegram ile Videoyu Gönderme
Eğer videoyu önce bir telefondan diğerine atıyorsan, WhatsApp gibi uygulamalar kaliteyi düşürebilir. Bunun yerine Google Drive, Telegram veya AirDrop kullanarak aktar.
5. HDR Video Sorununu Kontrol Et (iPhone Kullanıyorsan)
iPhone 12 ve üzeri modeller HDR (High Dynamic Range) video çekebilir. Instagram bunu düzgün işleyemeyebilir ve renkler bozulabilir. Çözüm:
Ayarlar > Kamera > Formatlar > HDR Video'yu kapat
Videoyu Instagrama yüklemeden önce SDRye çevir (InShot veya VN uygulamasıyla).
Bu adımları deneyerek kaliteyi artırabilirsin. Sorunun devam ederse, videoyu yüklemeden önce bir örnekle paylaşabilirsin, daha spesifik çözüm bulabiliriz.
4.0 cevabı hocam belki işine yarar