Merhaba arkadaşlar,

Instagramda satış yaptığımız sayfamızdan, v*rsace'nin avukatı bizden bir saat alıp delilleyip evrakları whatsapptan göndermiş.

2-3 günde bir sıkıştırıp uzlaşma yapmazsanız veya bizi engelleyip dönüş vs yapmazsanız mahkemeye gider hapis cezası var diyip göz dağı veriyor.

İstediği rakam 65.000 anlaşma ile 40.000 e düştü.Biz yine kabul etmedik,whatsapp dmden her para isteyene ödeme yapsaydık işimiz yaş dedik gerçekçiliği varsa dosya numarası oluşmadan önce devletin uzlaşmacısı bizi arasın dedim.

Telefon desteğimiz olmadığı için instagram sayfasının dm ve whatsapp'ından yazılı ulaşmaya çalışıyorlar.Neyse arabulucu çıktı ortaya 10-15 gün içinde,bize ilk toplantı için yarın öğlene davet vermiş.

Şimdi ben ne yapmalıyım, anlaşırsak 40.000 + arabulucu masrafıda araya girdi elimize kağıt imzalatıp bir daha ilgili markanın mallarını satmayacağımıızı imzalıyoruz.Aksi halde cezalar katlanıyormuş.

Diğer türlü uzlaşmaya gitmezsek, konu faturasız mal satmaya falan başka konulara gitmeden Fıkri Sınai'de yargılanıyormuş yani daha hafif dosyalar. 1-3 yıl hapis cezası verebilir, onda da HAGB alabiliriz yada direkt beraat.Kargo da da bizim adımız olmadığı için (aracı kargodayız), web sayfası yada postan vs bilirkişi ile uğraşıp bize ulaşamazlar ise suçu kabul de etmeyebiliriz.

Son bikaç aydır başına bu durum gelen çok kişi duydum.New balance polo gibi firmalarda bastırıyor aslında avukatlar insanları korkutup yolunu bulma peşindeler, çok arsızca üstten konuşuyorlar.

Tamam markanın malını satarak yaptıığımız belki yanlış, eminönünde dükkkan başı sokaklarda ulu orta satıyorlar tabi bu bizi ilgilendirmiyor her koyun kendi bacağından..

Yarın sabaha kadar karar vermem gerekiyor,uzlaşmayı kabul edecksem yarın gitmem gerekiyor ama ekmeğimden olacağım işler zaten eskisi gibi yolunda değil birde bunlarla uğraşıyoruz.Yoksa hiç takmadan satış yapmaya devam edip,mahkemeye mi götürmeliyiz?Ürünleri kaldırırsak zararımız çok olacak.

Açıkçası bunun sonu da yok,yarın Newbalance gelse onlarda 100k kesiyormuş 75e uzlaşıyorlar.Hangi biriyle uğraşacaksınız?

Siz değerli forum üyelerinin, bu konullarla ilgili bikaç yazınızı gördüm forumda,paylaşımlarınızı her zaman takip ediyorum.Değerli yorumlarınızı müsaitseniz ayrıca almak isterim:

@digiklan; @Fahrettin;