Hocam hiç duymadığım şeyler yazdınız çok teşekkür ediyorum.
Şu anda yurt dışı ve yurt içinde birer tane şirketim var küçük çaplı işler yapıyorum bu ASAL Başkana mazeret olarak gösterilebilecek bir şey mi?
Birde hala farklı bir üniversite düzeyi yani ön lisans değil lisansa yazılmak zorundayım gibi bir durum var mı? herkes o konuda çok ayrışmış durumda
Son olarak diyelim tecil sürem bitti bir üniversiteye yazılamadım bedelli ücretini yine kaçak durumundayken ödeyip gidebiliyor muyum? bu durum eskiden yokmuş anladığım kadarıyla kaçağa düştüğün an bedelliden yararlanamıyormuşsun.
Konuda da özellikle belirttiğim biçimde, benim size yazabileceğim bir şey, ya da başkalarının tavsiyesi gerçeği yansıtmıyor. Çünkü her askerlik konusu kişisel ve tekil olarak değerlendirilir.
Örneğin; "Sürekli okula yazılıyorum çünkü maddi durumum çalışmayı zorunlu kılıyor, okuluma gidemiyorum. Çalışmak zorundayım geçinebilmem için, aileme destek olmak zorundayım" ibaresi, tamamen tecil nedeni. Sizin bunu nasıl dile getirdiğiniz ise, tamamen kararın kendisini etkileyecek bir durum.
Sağda solda şirketlerinizin olması, maddi durumunuzun yetersizliği ile eşleşmiyor. Haliyle, sizin de diğer kanallardan opsiyon yaratmanız gerek.
Askerliğin tecil kuralının temelinde, kişinin gerekçe olarak gösterdiği şeyin gereksinim niteliği taşıyıp taşımaması yer alır.
Örneğin: Panik atak hastası birini askere kolay kolay almazlar. Ancak, muaf da etmezler. Tedavi olmasını beklerler ve tedavi süreci boyunca askerliği ertelenir. Aldığı ilaçlarla ve raporlarla da örtüşmesi gerekir.
Eğitim yine bir nebze yürünebilecek bir alandır.
Maddi durumla ilgili sıkıntı kabul edilebilecek bir alt yapı yoksa, sağlıkla ilgili bir şeyler yoksa, eğitim her zaman güzel bir alternatiftir. Kısaca, buradaki yorumlardan ziyade, kendinize bir soru sorun. Gerçekten neden askere gitmemeniz gerekiyor. Eğer bu sorunun cevabını ASAL Başkanı olarak kabul edebileceğinizi düşünüyorsanız, gidip randevü alın, görüşün.
ASAL Başkanı, gereksinim dışındaki tüm durumlarda askere gönderme kararı alır. Keyfi bir yer değildir. 100% resmidir ve çok ciddi olmayı gerektirir. Sizi genelde çok konuşturmaz ve bu nedenle özet ve seçilmiş cümleler kullanmanız gerekir.