Aynı görüşmeyi bir de canlı destek üzerinden yazılı olarak yapın, onlara görüşmeleri ekran görüntüsü aldığınızı söyleyin ve cimere şikayet edeceğinizi söyleyin. Ardından cimer üzerinden şikayet talebinde bulunun. Büyük ihtimal şikayetiniz rekabet kurumuna yönlendirilecek. Şikayetinizde mutlaka uyarılarıma rağmen haksız rekabet ve haksız kazanç uğruna beni dikkate almadılar diye de ekleyin.
Eğer bahsi geçen siparişler gözle görülür şekilde fazla ise rekabet kurumunun dikkatini çekecektir çünkü son zamanlarda pazaryerlerine çok dikkat ediyorlar. Malum geçtiğimiz haftalarda yorumlardan bile ciddi para cezası yediler.
Rekabet kurumu ciddiye almaz diye düşünmeyin, 2 ay önce haksız piyasa bozuculuğu yüzünden benden ön araştırma amacıyla görüş beyanı olarak 65 sayfalık bir dilekçe hazırlattılar. Koca koca şirketlere nazaran önemsiz bir firmayız ama en derinine kadar iniyorlar.
Teşekkür ederim. Nereye şikayet edebilirim düşüncesindeydim. Geçtiğimiz aylarda yine kendi kurallarını ihlal ederek mağduriyet yaşattılar. Bir ürünü müşteri iade etti ama iade uygun değildi, kullanılmıştı. Kabul etmedik. Geri gönderin dediler gönderdik ama müşteri ürünü geri almıyordu. Bize geri dönüyordu. Bunu bildirdik ve üç defa göndermeniz gerek sonra sizde kalacak ürün paranızı da alacaksınız dediler. Üç defa kargo gönderdik. Kargo 4 desiydi hiç birisini almadı müşteri. Sonra Trendyol tamam ürün sizde kalabilir deponuzda muhafaza ediniz dedi. Aradan birkaç gün geçti müşteri iademi geri göndermedi paramda hesaba gelmedi diyerek uyuşmazlık talebi açtırmış. Benden tekrar göndermemi istediler. Göndermeyeceğimi, önceki konuşmalarda ekran resmi ile destekleyerek böyle dediklerini ve kurallarında üç defa sonrası tekrar gönderilmesine gerek olmadığını belirttiklerini söyledim. O zaman müşterinin iadesini onaylıyoruz dediler. Anladım ki elim kolum bağlı onaylayın dedim. Hem 3200₺ değerindeki üründen olduk. Hem bir ton kargo ücreti ödedik. Hem de her gidişinde bize gelen kargonun kutusunu yeniledik parçalanmasın dedik öyle masraf yaptık. Bu süreçteki vakit kaybımızı hiç söylemiyorum çünkü 13 adet talep oluşturmuşuz, 4 kere telefonda görüşmüşüz. Maalesef sizi dinleyen ve anlayan yok. Bu yüzden ciddi anlamda şikayet ettiğimizde sonuç alabileceğimiz bir kurum gerekiyor. Mesajınız değerliydi, teşekkür ederim.