NonLife adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi anlık yaşadığımız olay. Müşteri sipariş veriyor ve adresine giden kargoyu almıyor. Kargo bana iade geri yola çıkıyor. Şu an yolda dönüyor. Aynı müşteri aynı ürünü tekrar sipariş veriyor. Durumu anlatıyorum, ürünleri almadığını tekrar tekrar sipariş verdiğini söylüyorum. Siparişin iptal muafiyeti talep ettiğimi söylüyorum. Siparişleri iptal edemezsiniz ceza uygulanır diyorlar. Ne güzel, rakip firmaya o zaman yapalım bunu kargo ücreti olmuş 80₺-100₺ gelsin gelsin gitsin.
Aynı görüşmeyi bir de canlı destek üzerinden yazılı olarak yapın, onlara görüşmeleri ekran görüntüsü aldığınızı söyleyin ve cimere şikayet edeceğinizi söyleyin. Ardından cimer üzerinden şikayet talebinde bulunun. Büyük ihtimal şikayetiniz rekabet kurumuna yönlendirilecek. Şikayetinizde mutlaka uyarılarıma rağmen haksız rekabet ve haksız kazanç uğruna beni dikkate almadılar diye de ekleyin.

Eğer bahsi geçen siparişler gözle görülür şekilde fazla ise rekabet kurumunun dikkatini çekecektir çünkü son zamanlarda pazaryerlerine çok dikkat ediyorlar. Malum geçtiğimiz haftalarda yorumlardan bile ciddi para cezası yediler.

Rekabet kurumu ciddiye almaz diye düşünmeyin, 2 ay önce haksız piyasa bozuculuğu yüzünden benden ön araştırma amacıyla görüş beyanı olarak 65 sayfalık bir dilekçe hazırlattılar. Koca koca şirketlere nazaran önemsiz bir firmayız ama en derinine kadar iniyorlar.