Tsubaki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkürler hocam inş ameliyata gerek kalmadan atlatabiliriz. Benimkisi ayakkabıylayken değil de evde çıplak ayak yürürken oluyor hocam terlikle gezersem çok olmuyor ama çıplak ayak yürürken ayağımın tam o bölgesi ilk yere temas ediyor gibi o yüzden oluyor galiba yani adım atarken ilk o bölgeye yük biniyor ondan oluyor diye düşünüyorum. Yürürken bi test ettim kendimi bi kaç kez öyle hissettim bakalım hem ayak egzersizleri hem de bi de diyete başlıyım, kilo da artırıyormuş bunu.

Ayakkabı konusunda rahat ayakkabı giyin falan deniliyor ama skechers giyiyorum yıllardır bir ara under armour aldım ayağıma olmasına rağmen çok yürüyünce acıtıyordu biraz ısrar ettim yeni ayakkabı kullanayım boşa gitmesin diye topuk kısmı falan yara yapınca bıraktım acaba onun da mı etkisi oldu bilemiyorum, yine skechers devam ettim. Giydiğim en rahatı da skechers aslında ama buna özel tabanlık falan almak lazım mı bilemedim. Size doktorun verdiği ekstra ir tavsiye vs oldu mu acaba hocam? Yani zaten ameliyatla kurtulmuşsunuz ama öncesinde şunu yap bunu yapma gibi tavsiyeler olmuş muydu? Benim doktor tam anlatamadı sanki yani şuna dikkat t bunu yap vs demedi bi kağıt verdi bu egzersizler diye 45 gün devam edelim sonra bakalım dedi.
En son görüştüğüm ve ameliyat olduğum doktor bu rahatsızlığın sıvı enjekte gibi alternatif tedavilerle hafifletilebileceğini ama sonrasında yine tekrarlayacağını söylemişti. Hatta ameliyatı olmamamı bile tavsiye etti. Fakat beni çok zorladığı için kafaya koymuştum. Avm ye gidiyorum, ayağım ağrıyor herkesin içinde ayakkabıyı çıkarıyorum 5/10 dakika rahatlıyorum felan artık dedim bu iş böyle olmaz. Ameliyat oldum.

Ameliyat zor değil. Lokal ile hallediyorlar. Fakat sonrasında hocam buz tedavisini iyi yapman ve kaç gün derlerse yere hiç basmaman gerek. Dikişler hemen kavuşsun. Ayrıca iltihap felan kaptırmamaya çok dikkat etmen gerekiyor. Ben bunları yapamadım, ayağım iltihap kapmış. Antibiyotik felan başladım. Tabi süreç uzadı. Dolayısı ile bacağım zayıfladı ve ayağım güçsüzleşti. Fizik tedavi vs. derken biraz sıkıntıkı geçti.

Senin ağrılarda bence normal değil. Yaşam kaliteni düşürüyor. Kafana yatan bir araştırma yapıp bir adım at derim.