Ticareti ayrı tutuyorsun kardeşim sen yanlış anlamışsın, sosyal medyadan kazandığın gelirler için sadece vergi istisnası kapsamına giriyor. Ticarette zaten fatura kesiyoruz. Efatura ükellefiyim. Yani ikisini ayrı işlemlerde yapıyoruz. Yıllık 4.3 milyonu sosyal medya kazancında geçmediğin sürece istisnadan faydalanabilrsin. benim anlatmak istediğim hangi tarafın daha avantajlı olacağıydı. İstisanayı zaten vergi dairesine çağırdıklarında anlattım ve beraber başvurduk onaylandı. Ben şuan hem genç girişimciyim, hem ticaret erbabıyım, hem de sosyal medya için ayrıca istisanaya aldım. Son ayda artık adsense gelirlerim çok arttı, %15 kesinti mi yoksa ay sonu düşülmüş kdv mi? tüm mesele bu
Tam olarak neyi yanlış anladım onu anlamadım. Çünkü aynı şeyi söyledim. Ticaret ile bunu aynı tutamazsınız diye. Ayrıca şirketim var ve istisna belgem var. yani yapmadığım şey değil. Tahminen değil olanı söylüyorum.
tane tane anlatayım.
Bir şirket için iyi bir muhasebeciniz varsa isterse aylık 100 bin tl kar'ın olsun o tutarı vergiden arındırabiliyor. Muhasebe dersinde bu duruma Verginden Kaçınma adını veriyordu hocalar ve yasal bir durum. Örnek olarak benim 2010 yılında stajer olarak çalıştığım firma Aksu Barajının elektrik tesatını kurdu ve Milyon dolarlık ihaleyi aldı yaptı teslim etti. Devlet projesi olduğu için öyle futura kesmemezlikte yapılmadı. 1 çivi kullansa direkt faturalandırıldı. İş sonunda verdiği vergi bir memurun bir ayda maaşından kesilenle aynıydı. (KDV ve kurumlar vergisi dahil)
Siz diyelim ocak ayında 100 bin tl youtube geliri ettiğiniz muhasebeciniz iyi sistemi takip ediyorsa, çıkarlan hibeler devlet destekleri vs dahil olarak size KDV kurumlar vergisi çıkarttırmaz.
ama etmiyorsa, 100bin gelir geldi ona fatura kes, gider faturan yoksa gidersiz olarka beyannameyi dolduruyorsa size çıkacak vergi büyük. Bu sefer %15 istisna daha iyi.