Lawliet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu AnaBayin denen elemanla bir manevi kardeşim aracılığıyla 15K'lık Instagram hesap alım ticareti gerçekleştirecektim. O sıra mobil aplikasyon projemizdeki aksaklıklar nedeniyle askıdaydı. Ciddi ciddi almayı düşünüyordum. Arkadaş konusunda belirtmemiş ancak sektör IVR'di. Hatta ben IVR öldü diye bildiğim için, şu konuyu açtım.

Neyse, ben kişiyle birebir iletişimde değilim, kardeşim dediğim genç aramızda aracıydı. Dedim ki, IVR hesabından numara oluşturayım. Bu numarayı hesaplarına girelim. Gerçekten dediğin gibi kazandırırsa, 2 gün gözleyip 3. gün ödemeyi geçelim ve alalım. O kadar kazandırmasa bile, gelen bakiyeyi ben hesaba çeker ve sana havale/EFT (FAST) olarak geçerim.

Kardeşim bu teklifimi ilettikten sonra arkadaşın dediklerini bana screen atıyor, neymiş 15K'lık ticaret için uğraşamazmış zaten gecelik bir esc**tu bilmem ne yapmak 20K'ymış falan artistlik yapıyor. Ben de ticaretten o an tamamen vazgeçtim, böyle bir artistlikten sonra benim için iş bitmiştir. Arkadaş o gün forumdan birine 25K'ya satmaya çalıştı, o da olmadı, sonra dönmüş R yapıp kardeşime diyor işte Lawliet alacaksa, verelim falan. O zaman notumu vermiştim.

Ama geçen gün şu dolandırılma mevzusuna cidden üzüldüm. Konularına bir iki nasihat ettim. Aman hocam, eyvallah üstad derken, o olayla ilgili açtığı 10'u aşkın konudan birinde (prim kasmayı çok seviyor belli ki), @ademakcan; 'a laf attı. Hiç alakasız yerde. İşte düşmanımızı tanıyoruz falan gibisinden. Ben de o konuya yazdım ki bak abicim, bu muhabbetin yeri burası değil, ergence oluyor, komik kaçıyor bunu kaldır. Hoop beni profilden engellemiş

Yani enteresan hareketleri olan güvenilmez birisiydi benim için ve hiç şaşırmadım.
Popülarite elde etmek adına prim yapma, prim kasma ve yalan söylemek bu arkadaşın yaşam tarzı olmuş. Bir öğrenciye işletmelik site verecekmiş falan hep hikaye, aslı astarı yok dahasını da anlatmayayım.

Benim IVR reklam stratejisi satış konumdan, Anabayin adıyla WP'den ulaştı; kazanıyorsan neden satıyorsun dedi.. Bunu diyen adamın yaptıklarına bak, şaka gibi eleman harbiden.