Eger kendi isimi yapmak istiyorum diye bir hedefin yoksa bu bahsettigin rotada ilerleyebilirsin.
Bana kalirsa kendini gelistirip, kendi sistemini kur. ornegin bir yazilim ogren veya bir web sitesi kurup gelistir veya Youtube kanali ac icerik uret.
Ben bunlari yapamiyorum diyorsan bu ilerledigin rota kotu degil. Evet bedava calisirsin ama isi ogrenirsin. Birde isin icinde insanlarla tanisacagin icin sana yeni kapilar acilabilir. Bir ise giriyorsun buroya gelen biri bile senin icin yeni baska bir firsat olabilir.
Yukarida dediklerimi yapamam dersen bu belirledigin yolda baslangic yapabilirsin.
Simdi arkadaslar diyorki sigoprta maas yok.
E kardesim bu ulkede mali musavir sinavini kazanan, 4-5 sene uni okucaksin sinavi kazanciksin, muhasebenin yanina girsen bile sigortani odemiyorlar, eger elemena ihtiyaclari yoksa maas bile vermiyorlar. Ha 1 senede isi ogrenirsin sonra zaten kendileri teklif ediyorlar. Kisacasi olene kadar bedava calisacaksin diye bir durum yok.
Benim sahsi dusuncem eskiden is yoktu. bi 10-15 sene once is bulamiyordun. Su an asgari ucret cok dusuk ve kiralar cok pahali, millet calismak istemiyor is dolu. Millet calistircak eleman bulamiyor. Kisacasi adamlarin isine yariyacak bir seviyeye gelirsen seni birakmazlar bence.