Prm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostlarım selamlar,
2 sene önce green card ile amerikaya taşınmıştım eşim ile yaklaşık 1 senedir amerikadayız türkiye de memurdum ayda 8 gün çalışıyordum eşim mühendisti orta direk bir aileydik. Buraya geldiğimizde kafe işlerinde uğraştık hala uğraşıyoruz ben ücretsiz izin alıp geldim ama mayısta muhtemelen kartı yakıp döneceğiz eşim kalmak istiyor ama ben yapamadım aileden dostlardan manevi duygulardan uzak olmak gerçekten zormuş nedense o memurluğun bana verdiği rahatlığı istiyorum ama tabi ki bir yere uzamayacağımıda biliyorum. en azından elimizde kart var bi 6 ay türkiyede takılırız yapamazsak istifa edip temelli döneriz diye düşüyoruz amerikaya tekrar , türkiyede kendimize bişeyler katmak meslek vs öğrenmek kendimizi geliştirdikten sonra buraya gelmek eğer isteersek daha iyi olacak gibi ama bakalım tabi kısmet.

İyi forumlar dostlarım ✋🏻
Hocam Türkiye değil de ortadoğu deseydin daha doğru olurdu. Green Card varsa tabi Türkiye'de değerlendirilebilir ama bildiğim kadarıyla ABD Türkiye'de ki eğitim veya sertifika hatta ve hatta Diplomaları öyle çok ta tınlayan bir ülke değil. Manevi olarak özlem tabiki olur bence esas gidiş maksadı birikim yapıp Türkiye'den ev alıp kira derdinden kurtulmaksa dönmenin bir manası yok. Yani Türkiye'ye dönüş planı varsa neden dönüldüğü değil nasıl dönüldüğü bence çok daha önemlidir. "Kardeşim dönüyorum çünkü 20 milyon tl birikim yaptım ve istanbul / Ulus tan ev alıp orada yaşayacağım" diyorsan anında dön. Ama dersen ki Özlem duygusu ağır bastı birikim yapamadım o zaman hiç gitmeyip burada memuriyetten makamını yükseltebilirdin. Yani dönmen bu konuda zarar mı kar mı ? orası sana kalmış