Merhabalar, Uzun yıllardır, tam 9 senedir, hayatımı kesintisiz bir migren krizinin içinde yaşıyorum. Şaka değil, gerçekten 7/24 süren bir baş ağrısı
Artık vücudum bu duruma alıştı ama hiç migren ağrısı çekmemiş biri için bu seviyedeki bir acı, büyük ihtimalle bayıltıcı olurdu.
İşim gereği günümün yaklaşık 16 saatini bilgisayar başında geçiriyorum ve bunun beni nasıl etkilediğinin farkındayım. Ancak sadece klasik bir baş ağrısından bahsetmiyorum; sürekli yanmalar, ateş basmaları, kafamın içini saran dayanılmaz bir sıcaklık hissiyle mücadele ediyorum. Bu durum genetik aile de fakat en , Acak ailemde kesin bir çözüm bulan olmadı.
Artık gerçekten etkili, kesin bir çözüm arıyorum. Parası neyse verelim ameliyat ise ameliyat olsun piskolojik olarak kendimi kandırmış olabilirim her gün başım ağrıcakmı diye düşünüyorum özellikle pazar günü hayatım boyunca hiç baş ağrısız yatmadığım gün olmadı, yeter ki bu acıdan kurtulmanın bir yolu olsun. Eğer bu konuda bir ışık gösterebilirseniz, minnettar kalırım.
Şu an işteyim ve migren krizi geçiriyorum. Bu yüzden sizi anlayabiliyorum.
Ortaokul döneminde gitmediğimiz hastane kalmadı, maalesef bir çözümü yok. Kalıcı olarak yok ancak dikkat ettiğiniz sürece ataklar azalıyor. Benim uzun süredir ağrımıyordu nedenlerini açıklıyorum;
1- Ben de günün yaklaşık 12 saati bilgisayar başındayım. İş çıkışı da bir kafeye gidip bilgisayardan özel işlerimi yapmaya devam ediyorum. Bilgisayara çok baktığımda baş ağrısı yapmıyor.
2- Güneş gözlüğünüzü yanınızdan ayırmayın. Gözümü güneşte uzun süreli kıstığımda mutlaka migrenim tutuyor.
3- Yanınızda mutlaka su matarası ve atıştırmalık bir şeyler olsun. Susuzluk ve açlık da tetikliyor.
4- Pazar günü çok sık ağrı yaşamanızın sebebini söylüyorum. Çünkü benim de pazar günleri ağrıyordu genelde. Tek sebebi var evde kalmak. Düzeniniz bozuluyor ve eğer evde kalırsanız yatakta uyuma pozisyonunda reels vs. izlerseniz kesin ağrır. Bu yüzden olabildiğince evde durmamaya çalışıyorum. Muhtemelen sizin de bu yüzden ağrınız oluyor.
Gün içinde çok esnersem eğer mutlaka öğleden sonra baş ağrım başlıyor. Sizin de öncesinde baş ağrısı için vücudunuz bir uyarı veriyordur. Ben önlem olarak ağrı kesici atıyorum ve ağrı kesiciyi sürekli değiştiriyorum. (Majezik, Bi Profenid kullandım bir süre şu an Arveles kullanıyorum.) Ağrı kesici attıktan sonra işe odaklanırsam ve baş ağrımı unutursam ilginç bir şekilde o gün baş ağrısı yaşamıyorum.
Az ve çok uyku da baş ağrısı yapıyor. Özellikle baş ağrısı yaşadıktan sonra eğer çok uyuyup yataktan kalkmazsam ağrım da devam ediyor ve geçmiyor. Bu durumda üşenmeden hastaneye gidip acilde ağrı kesicili bir iğne vurduruyorum ve 5 dk sonra ağrım kesiliyor.
Geçmiş olsun.