ÖzayDemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 4 sene Paris' te yaşadım ve çalıştım, orada market raflarına alışmak zaman aldı demeyeceğim hiç bir zaman alışamadım, aradığımıda bulamadım, 35 yaşında gidince tabii biraz zor oluyor. Sonra döndüm, 1 senede buraya alışamadım, arada bir bocaladım, daha uzun süre kalanlarda elbette bu adaptasyon süreci daha zor olacaktır. Paris kalabalık ve pis bir şehir, daha küçük ve nezih bir yer olsaydı belki daha çok sevebilirdim. Her ülkenin kendine özgü iyi/kötü yanları var, her insanda farklı yaratılışa sahip. Ben kalabalık yerleri sevmeyen, arkadaş ortamı genelde aramayan biriyim, onun için bana uymadı. Bana 10.000€ maaş verseler geri gidip kalmam, yaşamam, tercih etmem!

Hayata 1 kere geliyoruz, nerede rahat edeceğinizi, nerede kaliteli bir yaşam süreceğinizi, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi siz daha iyi bilirsiniz, ABD' de samimi arkadaşlık, akrabalık ilişkileri, az çalışıp çok kazanayım, üstün sağlık hizmetleri ve sosyal devlet anlayışı beklemiyorsunuz sanırım! Hayata 1 kere geliyoruz ve çabucak geçip gidiyor, 3 kuruş fazla kazanacağım, 1 ev fazla alacağım diye hayat sermayesini sevmediğimiz bir ülkede çarçur etmeye gerek yok.
bir yanımda bunu söylüyor bir hayatın var sevdiklerinle geçir karnını doyur bir tarafta mücadele et diyor sanırım siz beni daha iyi anlarsınız psikolojisi garip
constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece maaş olarak bakmayın hocam.
Sonuçta bir çocuğunuz olsa oranın kültürüne göre yetişecek.
Ne kadar kendi kültürünüzü öğretseniz de ister istemez çevre insanları çok etkiliyor.
Çoğu arkadaş çocuğumun geleceği için gidiyorum diyor ama oradaki gençliğin de buradakilerden çok bir farkı yok.
Akran zorbalığı had safada, madde kullanımı yaygın, cinsel taciz olayları artıyor.
İyi düşünmek lazım.

amerikada zaten dedikleriniz hat safhada inanılmaz ve çocuk elden bir kayarsa bir daha toparlaması zor çetecilik madde kulanımı vs allah göstermesin

Çok doğru hocam.
Geçici ve günübirlik işlerle gidilecek yer değil.
Youtube da falan bakıyorum, seneler önce oraya gitmiş, ingilizceyi artık anadili gibi konuşanlara.
Onlar bile sabit ve düzenli bir iş bulamıyor gibi.
Sürekli iş değiştiriyorlar.
Bir de gittiğin yere adapte olmak mesele.
Sonuçta daha rahat bir hayat için gidiyorsun.
Cebin de belki paran oluyor ama kimseyle paylaşamadığın için mutlu da olamıyorsun.
Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buyur gel hocam, ülke tamamen bitmeden yetişin..... Dibin, dibini görüyoruz 4 yıldır.....
sıyırırıız artık hocam , yaşanılacak ortamı çoktan geçmişte
ruudler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
amerikada bu geçen sürede hangi meslekle uğraşıyordunuz?
kafede müdürüm hocam

androidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her yeri türkiye gibi zannediyorsunuz heralde ?
Gittiğin yerde çalışmayana yan gelip yatana ekmek yok.

zaten onlar ondan kazanıyor

peki bizde ?
1 kişi gece gündüz çalışır 10 kişiyi besler.
Ayrıca yeşil kart da kaldırılmalı bana göre
türkiyede yan gelip yatana ekmek var mı hocam ? daha rahat çalışma sistemimiz var amerikalılara göre burada ücret saatlik alındığı için adam o saatin hakkını vermeni istiyor durma istiyor