Ben 4 sene Paris' te yaşadım ve çalıştım, orada market raflarına alışmak zaman aldı demeyeceğim hiç bir zaman alışamadım, aradığımıda bulamadım, 35 yaşında gidince tabii biraz zor oluyor. Sonra döndüm, 1 senede buraya alışamadım, arada bir bocaladım, daha uzun süre kalanlarda elbette bu adaptasyon süreci daha zor olacaktır. Paris kalabalık ve pis bir şehir, daha küçük ve nezih bir yer olsaydı belki daha çok sevebilirdim. Her ülkenin kendine özgü iyi/kötü yanları var, her insanda farklı yaratılışa sahip. Ben kalabalık yerleri sevmeyen, arkadaş ortamı genelde aramayan biriyim, onun için bana uymadı. Bana 10.000€ maaş verseler geri gidip kalmam, yaşamam, tercih etmem!

Hayata 1 kere geliyoruz, nerede rahat edeceğinizi, nerede kaliteli bir yaşam süreceğinizi, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi siz daha iyi bilirsiniz, ABD' de samimi arkadaşlık, akrabalık ilişkileri, az çalışıp çok kazanayım, üstün sağlık hizmetleri ve sosyal devlet anlayışı beklemiyorsunuz sanırım! Hayata 1 kere geliyoruz ve çabucak geçip gidiyor, 3 kuruş fazla kazanacağım, 1 ev fazla alacağım diye hayat sermayesini sevmediğimiz bir ülkede çarçur etmeye gerek yok.