Arkadaş bu işlere yeni mi başladın bilmiyorum. Her başlığın olay, sansasyon, hoplar zıplar, patlar gümbürder. Kendince bir strateji izliyorsun ama kusura bakma kuru gürültü. O strateji ile otorite mi olacağını düşünüyorsun bilmiyorum. Şu ortamda nice insan var senin patlangaç domain'lerine fırtık atacak. Bir kaç sefer sinyal verdiler ama anlamadın sen.
Bugün o mübarek paranla alıp evladiyelik saklayacağım dediğin 2 domain'ini görüyorum. Biri 50 yıl önce kurulan banka, adam geri zekalı 50 yıldır senin aldığın domain'i almayı düşünmemiş. Ama sen alınca kıymete binecek, adam hemen kapına düşecek "gel aslan kardeşim sat bana" diyecek. O yatırım bankalarından birinin bilişim daire başkanı benim arkadaşım. Yarın kendine söyleyeyim de domain'lerinin türevlerini sana kaptırmadan alsınlar.
Bu domain'de ayrı bir kafa. Adam 13-15 sene önce binayı yapmış, paranın anasını sevmiş bu süreçte bu domain'i almayı akıl edememiş. Bari Google'da arataydın, Google yorumlarına bakaydın. Hamam böceklerinden ve hayat kadınlarından geçilmiyor yorumlarını göreydin de 700-800 TL paranı harcayıp evladiyelik saklayacağım diye düşünmeyeydin.
Arkadaş bu gazın kaynağı nedir? Karadeniz'den mi, Gabar'dan mı çıkıyor bu gaz? Her aldığın, her sattığın milyonlara parmak atıyor. Madem alıyorsun zaten buradaki insanların aklına ihtiyacın yok demektir. Her fikre bi anti fikir ile dalıp kendini ekstra bir gazlıyorsun. Önceden langır lungur hitaplar da bulunurdun, son dönemde o yönden kendini örseledin. Sana bir tavsiyem bundan sonraki süreçte de her yeni aldığın domain'in milyonluk yatırım olduğunu düşünme. Kendini bilimum gaz türleriyle etkileşime sokup da atmosfer dışına fırlama. Ayakların yere bassın.
Vakti zamanında Amerika'ya faks çekerek domain falan alırdık. Belki 1 ay sonra dönüş olurdu. Teknoloji bu kadar gelişince alım işleri de ele ayağa düştü. O zamanlar 50$ civarlarında idi domain'ler, her babayiğit de alamıyordu o fiyata. Allah'tan şimdi fiyatlar arttı da çer çöplere para dökenler azaldı. Bak zamanında müzik, spor gibi domain'leri alanlar yüzyıldır milyon $'lara o domain'leri satmayı bekliyorlar. Haber*com'a site açmışlar ama parayı götüren ana akım medya. İletişimine mail adresi koymuşlar, telefon yerine xx xx yazmışlar. Yani diyeceğim o ki; o işler senin beklediğin gibi olmuyor.
Kusura bakma ancak şu davranışlarından kestirdiğim; senin sadece domain'lerin kıymetli değil. Senin malın da kıymetli. Ayakkabı bağcığına kadar senin mallarının değeri piyasanın 100 kat üstünde. O sebeple biz senin düzeyine erişemeyiz. Böyle evladiyelik, satmaya kalktığında fiyat biçemeyeceğimiz mallarını, domain'lerini burada sergileyip de bizleri ezme. Boynumuzu bükme, bizim de bir gururumuz var.
Allah gönlüne göre versin.