Selam dostlar,
Şimdi size “
İyilik yap, başına bela al” hikayemi anlatayım, hem gülelim hem ders çıkaralım.
Forumdan @eenneess546 ile çok kısa muhabbetimiz oldu. Telefonda, sesi titrek, mağdur modu açılmış: “Abi bilgisayarım bozuldu, para kazanamıyorum, zor durumdayım” diye iç burkan bir hikaye döktü önüme. Tam bir duygu sömürüsü dersi. Dedim ki, “Tamam kardeşim,, ben sana 3 aylığına bir bilgisayar alayım.Sen de işlerine devam et” Yetmedi, gidip alabilsin diye yol parasını da gönderdim! (Bakın nasıl da iyi yürekli biriyim 😇 )
Sözleşme basit: Kazanırsa bilgisayarın parasını ödeyecek, kazanamazsa bilgisayarı geri gönderecek.
Gelin görün ki 3 ay geçti, tık yok. Ben yazdım, “Abi zaman ver” dedi. 1 ay geçti, yine yok. Ben yazdım, bir bahane daha. Derken 1 ay daha geçti, bu sefer de “Telefon rehberim silindi, sana ulaşamadım” yalanı devreye girdi.
Bir süre sonra tekrar yazdım sonunda baskıya dayanamayıp döndü ama ne dönüş! “Abi bilgisayara kahve döküldü, tamire verdim, 3500 TL masraf çıktı.” E dedim “Tamircinin numarasını ver, bir konuşalım.” Ne cevap geliyor dersiniz?
Tamirci de kayıp!😂
Şimdi de yeni taktik geldi: "
Parça parça kafama eserse göndericem" modundan "
Zar zor 7 gün içinde vericem" moduna geçti. Sizce verir mi? bana inandırıcı gelmiyor. Yalanın vücut bulmuş hali arkadaş! 🤡
İşte dostlar ,“İyilik yap, başına bela al” deyimi benim hayatımda vücut bulmuş durumda. Bir daha iyilik yaparken kırk kere düşüneceğim! 😅
Ama ben de güzel sürprizler hazırlıyorum. 7 gün bekleyelim bakalım
Son olarak bu kişi hakkında bilgisi olan varsa bana paylaşırsa sevinirim.
Enes Çetin - 0501***3667 Siz Dikatli Olun