Müthiş bir yorum teşekkür ediyorum. Kafamda ben gerçekten salak mıyım algısından kurtuldum şuanda. Teşekkür ediyorum size. Yolum doğru. Yoldakiler yanlış...
Bu fiyat algısının yaşattığı travma müşterilerde de mevcut. Piyasa ortalamasında, hakkı 10.000 TL olan bir işi, aman bu müşteriyi kaçırmayayım gel abi sana 1.000 liraya ben bu işi çözerim diyen arkadaşlar verdikleri vasat hizmeti müşteriye olağan üstü iyi olarak pazarlayıp paralarını aldılar. Müşteride bu işlerin hakkının bu olduğunu düşündü. (istisnalar muhakkak vardır) Hayatın gerçekleriyle yüzleştiklerinde niye bu kadar pahalı tepkisini veriyorlar.
Ülkemizde reklamcılık birincil ihtiyaçlar arasında görülmediği için, en ufak ekonomik çalkantıda ilk kısılan şey (fuzuli) görüldüğü için reklam pazarlama bütçeleri oluyor.
Kurumsal olanlar bir dert, olmayanlar daha büyük bir dert.
Ancak (bazı müşterilerle) empati yapmak gerekirse, adamlar en iyisini istiyor. En mükemmelini istiyor. Hatta o gördükleri milyon dolarlık reklam çekimleri ve milyon takipçili sosyal medya hesaplarındaki etkileşimlere macbook ekranlarında ekmek banıyorlar. Ama umduklarına ulaşamıyorlar. Çünkü onlar 98 MODEL 1.6 Tofaş Kartal SLX parasını ceplerine koyup, Maserati bayisinde araç bakıp pazarlık yapma yüzü ve cesareti gösteriyorlar.