Herkese selamlar, Sizlere özellikle bu işler ile ilgilenenlere bir kaç sorum var.
Ben aslında bir fiil 10 yıldır dijital pazarlama ve sosyal medya uzmaanlığı ile uğraşıyorum ama bu güne kadar değişik firmalarda çalıştım ve kendi işlerimden kazandıysam kazandım. Tek başma bir ajans gibiyim. Armut, Gigbi, Bionluk gibi sitelerde hesaplarım var ve arada sadece Bionluk üzerinden iş alıyorum.
Dün gece bionluk üzerinden bana bir müşteri yazdı, kendisi Antalya'da tur firmasıymış ve avrupa ülkelerinden Türkiye'ye tur satıyormuş. ( Çok satıyorum diyor yersen ) Ben reklam yönetimi, sosyal medya yönetimi gibi işlerde bedava fiyatlar vermeme rağmen (gerçekten bedava bu arada örnek olarak sosyal medya yönetimine 3000 TL fiyat veriyorum) kendisi bana çok pahallı diyorsun bu fiyata böyle hizzmet olur mu dedi. Ben bunu bir çok müşteriden duyuyorum ajanslar daha ucuz fiyat veriyolar diyorlar.
Arkadaşlar ben salak falan mıyım ? Milletin hamalı olmaya falan mı geldimde sosyal medya yönetimine 500 - 600 TL fiyat vereceğim ? ben yanlış mı fiyat veriyorum ? Nerede hata yapıyorum ? Ya da ben hata yapmıyorum müşteride mi bir sıkıntı var ? Butik iş alayım kafam rahat olsun diyorum adama bedava fiyat çekmeme rağmen işi alamıyorum.
2. olarak Armut ve Gigbi gibi sitelerden gerçekten iş alınabiliyor mu ya ? Deneme yapmak istiyorum ama para istiyor teklif vermek için ve bu bana aşırı saçma geliyor. Zaten cebimde para yok bir umut para kazanmak için siteye girmişim bir de bana para yatır iş belki senin olur olmazsada parayı göndermeyiz diyen siteler bana dolandırıcılık gibi geliyor.
SONUÇ OLARAK NEREDE HATA YAPIYORUM ?