İngiltere'de LTD şirket kurmak, zerre kadar mantıklı değil. Bunu önerenleri de dikkate almayın.
VAT muafiyetinizin £90.000'a kadar olması, sizi kurumlar vergisinden muaf etmez.
Yaptığınız her gideri de Kurumlar vergisinden kesemezsiniz.
Yalan yanlış bilgilerle vergi danışmanlığı yapan insanlar suç işliyorlar, farkında değiller.
İngiltere'de sadece LLP tipi şirket, İngiltere'de yaşamıyorsanız avantajlıdır. Bu şirketin de Türkiye'deki gelir vergisinden muafiyet şansı yoktur. Yani, İngiltere'de LLP olarak şirketiniz varsa, 0% vergi ödersiniz. Ancak, Türkiye'deki gelir vergisinden muaf olmazsınız. Para Türkiye'ye nakit olarak girerse ve maliye sorarsa, genelde sorarsa yıllar sonra sorar, söz konusu gelirler için gelir vergisi ödemeniz gerekir.
LLP dışındaki şirket tiplerinde kurumlar vergisi mecburidir.
Kurumlar vergisi düşürmek için kullanacağınız tüm gider türlerinde gerek fatura, gerekse ödemelerin şirket ile ilişkisi olması gerekir.
İngiltere'de vergi beyan esaslı alındığı için, insanlar size vergi borcu çıkmadığı düşüncesi ile vergi tavsiyesi veriyorlar. HMRC incelemeye girdiğinde, geçmiş 6-10 yılınıza bakarak size bir dizi soru yöneltiyor. Bu durumda bu gösterdiğiniz giderlerin tamamı, kestiğiniz faturaların tamamı sorguya girer. İngiltere'ye hiç gitmeseniz bile, Türkiye'de size o borcu, misliyle vergi cezası olarak ödetirler.
Devletler, vergi kurumları ile oyun olmaz. Ticaret yapıyorsanız, ne yaptığınızı bilmelisiniz.
Benim de İngiltere'de şirketim var. LTD olarak gösteriyorum. Ancak, tüm ticari işlemlerimi başka ülkelerdeki LTD ya da INC şirketlerim üzerinden yapıyorum. Çünkü İngiltere, vergi avantajı sağlayan bir ülke değil. Güzel tek bir yanı var, ivedilikle banka hesabı açabilmeniz, 3-6 saat içerisinde şirket kurabilmeniz, her şeyin otomatize olması. Vergi konusunda ise LLP dışındaki tüm opsiyonlar tamamen anlamsız.