Videodaki arkadaşın ne anlatmak istediğini tam anlamadım.
Siz sonuç olarak istisna kapsamındaki gelirlerinizi istisna hesabınıza alıp otomatik yüzde 15 vergilendirip başka herhangi bir ek vergilendirmeye maruz kalmayacaksınız, bunun dışındaki gelirlerinizi normal hesabınıza alıp fatura kesiyorsunuz yüzde 20 kdv ve yüzde 15'den başlayan geçici vergi gibi 2 kalem vergi ödüyorsunuz. Takıldığınız nokta nedir tam olarak?
Bu kısmına sorun yok, anlamadığım nokta şu; şimdi ben mesela sadece YouTube yapıyor olsaydım istisna çok iyi olurdu, çünkü zaten fatura kesemiyorsun sadece bu belgeyle. Ve mükellef değilsin. Ama ben şahıs firmasıyim, ticaret yapıyorum ya, bu süreçte ben kendime firm
alardan mal aldığım için fatura kestiriyorum. Demek istediğim bu şekilde tam parayı hesabıma çektiğim de ve %15 faturasını kestigimde KDV çıksa bile bana firmalardan alış faturam kesiliyor ya, burda bu açığı kapatıp tam para çekmek mümkün mü yani %15 de ben de kalıyor. Doğru mu anlıyorum? Ama mesela aylık 100-200 bin YouTube ödemesi olsa fatura açığı kapanmaz değil mi istisana mı iyi oluyor bu durumda
(Video daki arkadaş da ticaret yapıyor limited şirket o istisna yapmamış, fatura kesiyormus. 60 bin gelse diyor, ben de 60 bin TL lik bilgisayar alıp faturasını kestirsem KDV 0 ödüyorum diyor. Tabii her ay bilgisayar almayacak sonuçta sonrasını nasıl yapıyor mal faturası kestirse bile o kadar yetişmez diye tahmin ediyorum. Video dakikasini yazdım. Orada tam anlatmaya başlıyor)