alatli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cansın değerli kardeşim, aleyküm selam. Para kazanmayla, bir şeyler öğrenme arasında sıkışıp kalmış hayatlar, bana beni hatırlatıyor. Bu seni çok yoracak, ama mükafatını emin ol alıcaksın.

Yazılım alanında nokta atışı bir tavsiye vermem gerekirse, şu anda piyasada en çok talep gören ve iyi kazanç sağlayan birkaç alan var.

Web Geliştirme: JavaScript öğrenerek başlayabilirsin. Ardından React, Angular veya Vue.js gibi modern frontend framework'lerinden birini öğrenmek iyi olur.
Backend için ise Node.js, Python (Django/Flask) veya Java Spring öğrenebilirsin. Full-stack developer olarak iş bulma şansın daha yüksek olur.

Mobil Uygulama Geliştirme: Flutter öğrenerek hem Android hem iOS için uygulama geliştirebilirsin. Tek bir dil öğrenerek iki platformda da çalışabilmek büyük avantaj.

Veri Bilimi ve Yapay Zeka: Python, pandas, NumPy, TensorFlow/PyTorch öğrenerek veri analizi ve yapay zeka alanına girebilirsin. Bu alan şu anda çok popüler ve iyi kazandırıyor.

En önemlisi, sadece eğitim almak değil, gerçek projeler üzerinde çalışmaktır. Basit de olsa kendi projelerini geliştir veya açık kaynak projelere katkıda bulun.

Seni sömürmeyecek, kariyerini sabırla inşaa ediceğin, çok maaş beklentisinde bulunmadan bir firma bulman dileğiyle.

Yolun açık olsun.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.