zafers47 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam dediklerinizde gene haklısınız ancak neden her konuda ezilen biz oluyoruz ben onu demeye çalışıyorum örnek siz bir araba satıyorsunuz ve adam arabayı almaya geliyor ikna ediyor anlaşma ve güven sağlanıyor siz de ticaretin raconu bozulmasın diye ondan sonra gelenlere cevap vermiyor olayı izah ediyorsunuz,ardından bu alacak kişi bir anda piyasadan yok oluyor burda sabır bozulacak bir durum yok direk sinir bozulacak bir durum var benim asıl derdim olan kişiler o şahıslar onu dile getiriyorum tavsiyeler için teşekkürler tekrardan
Birileri için bekleyecekseniz, sizi mağdur etmeyecek şekilde kapora alabilirsiniz, söz vermeden ilk gelen alır modeli yapabilirsiniz.
Ben satış yapıyor olsaydım, "kardeşim, ben ilk ödemesini yapana veririm. Beni yanlış anlama. Senden kapora almak istemiyorum." derim. Eğer samimi bulduysam ve o kişiye satmak istiyorsam, "Senden şu miktarda kapora alırım, şu tarihe kadar süre veririm. Bu tarihten sonra mağdur dahi olsan paranı iade edemem. Buna güvenerek kapora vereceksen, ver bekleyeyim" derim.

Ancak, diğer örnekteki dükkan ya da ürün önünde bekleme olayında müthiş sabırlı olun ve daima saygı, hoşgörü gösterin. Karşı tarafa zeka geriliği olan biri de olabilir. Hiç fark etmez. Siz iyi kalın, iyilik sizi bulur, garanti ederim.