Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her zaman her daim haklılık gibi bir kavram hiçbir konuda söz konusu değildir. Müşteri daima haklıdır sözü, müşteri hukuken haklıdır anlamı taşımaz. Müşteriyi öncelikli olarak düşünerek karar alma anlamı taşır. Yani, satıcı olarak daima kendini bir alt kademede tut, müşterini memnun et niteliğindedir.

İşletmenizin önünde, malın önünde dikilip durması müşteriyi suçlu ya da haksız yapmaz. Müşterinin bir ürünü satın almak için bir düşünme aralığı bulunmuyor. Malınız satılacaksa, her türlü satılır. Onun kısmeti o müşteride değilse, başka bir müşteridedir. Siz müşteri bir an önce alsın gitsin ya da bekleme yapmasın diyerek, aslında müşteriye saygısızlık yapmış oluyorsunuz. Evet, müşteri alsın gitsin herkes ister. Bekleme yapmasın herkes ister. Ama müşterinin beklemesini kafanıza takacak kadar negatif bir algıda kalırsanız, bu sizi yaptığınız işten de soğutur. Her şey gözünüze batmaya başlar. Sizin müşterinin beklemesine değil, diğer işlere odaklanmanız, malın müşteri tarafından gözlenmesine zaman limiti koymamanız gerekir. Ticaret sabır ister. Burada sabrınız olmadığı algısını anlattınız.

Eğer buradaki örnekte müşteri kılığında başka bir satıcının işinizi sabote amaçlı bir eylemi söz konusu olmuş olsaydı, belki farklı değerlendirilebilirdi. Adına müşteri dediğiniz birine satış süre limiti koymanız, müşterinin sizi seçmemesinin doğru bir karar olduğu anlamına çıkar.

Ben size sabırlı olmanızı ve müşteriyi bu kadar incelememenizi öneririm. İşin başında biri için bu zordur. Ama 15-20 yıl devirdikten sonra bu sabrın çoktan oturmuş olması gerekir.
Hocam dediklerinizde gene haklısınız ancak neden her konuda ezilen biz oluyoruz ben onu demeye çalışıyorum örnek siz bir araba satıyorsunuz ve adam arabayı almaya geliyor ikna ediyor anlaşma ve güven sağlanıyor siz de ticaretin raconu bozulmasın diye ondan sonra gelenlere cevap vermiyor olayı izah ediyorsunuz,ardından bu alacak kişi bir anda piyasadan yok oluyor burda sabır bozulacak bir durum yok direk sinir bozulacak bir durum var benim asıl derdim olan kişiler o şahıslar onu dile getiriyorum tavsiyeler için teşekkürler tekrardan