Bugrahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kırmızı ile yazıyorum sorulara olan cevabımı..
  1. Şahıs şirketi ve faturalandırmada esnaftan bir farkımız var mı? Ayrı bir nace kodu vs. alınması gerekiyor mu? Esnaftan farktan kasıt nedir ? Tek kriter, sattığınız ürün için fatura kesmek ve bunu tüketiciye ulaştırmak. ( Dolayısı ile vergisini vermek. )
  2. Satış modelim(Sosyal medya reklamlarıyla websiteme yönlendirmek), bu konuda bir deneyeminiz veya dikkat etmem gereken bir husus var mı? Eğer stoklu çalışacaksanız ilk başlarda sizi biraz ekonomik olarak yorabilir. Pazarlama açısından ekstra maliyetlere katlanmanız gerekecek. Dolayısı ile doğru ürün > Pazaryerleri Satışı > Web Site Satışı daha doğru bir adım olabilir. Zaten ürün tutacak bir ürün ise insanlar araştırıyor. Kendi sitenizde komisyon masrafınız olmayacağı ve kargo masrafınızın daha az olabileceği potansiyelini göz önünde bulundurursanız zaten en düşük fiyat sitenizde olacaktır. Önemli olan insanları satın almaya ikna edebilmek. Bu da pazarlama tarafının konusu.
  3. Ürünler özel dikim yani kar marjlı satış oluyor galiba. Bahsetmek istediğim şey bu değil. Tüm masraflardan bağımsız şekilde yazıyorum. Örneğin elinizde 100 liraya mal ettiğiniz A ürünü var. 50TL kar etmek için bu ürünü 105 liraya 10 tane satmanız gerekiyorken, 150 liraya 1 tane satmanız yeterli olacaktır.
  4. Maliyet: Gelir vergisi + KDV + Ürün maliyeti + Kargo + Kar marjı, bunlar dışında herhangi bir maliyeti var mı? Stopaj, geçici vergi, muhasebe masrafları, olacak ise amortisman giderleri, depolama giderleri, operasyonel yönetim maliyetleri ( İade, değişim kargo ücretleri vb. )
  5. "Doğru operasyon yönetimi" kavramını anlamadım, süreci yönetmeyi mi kastediyorsunuz? Evet. Baştan sona sürecin yönetimi, müşteri sadakati ve memnuniyeti sağlama, iade ve değişim operasyon yönetimi, zamanında kargolama, müşteri taleplerine zamanında cevap verme gibi bir çok konu var.
Bu arada @declan43; ürünlerin kaç adet satıldığını nasıl görebilirim demişsin atlamışım kusura bakma. Bunun bir çok yolu var ama artık pazaryerleri de bu hizmeti sunmaya başladı. Örneğin HB tarafında Ürün Araştırma adı altında bir yer açtılar. En çok Ciro Getiren, en çok satılan, en çok beğenilen ürünler gibi detaylara kategori bazında ulaşabiliyorsunuz. Daha spesifik olmak gerekirse bir kaç yolu var ama buradan söylemem doğru olur mu bilmiyorum dolayısı ile WP'den yazarsanız detay verebilirim.

50₺ olan bir ürün 150₺'ye satılabilir ve kar edilebilir. Tabii uygun şartlar sağlanabilirse. Yukarıda bir detaydan bahsettim, o kısım çok önemli ve can alıcı nokta orası Ama evet, maliyet hesabının iyi yapılması şart.

Kolay gelsin.
Sorularım tükendi hocam teşekkürler, bu verdiğin yanıtları kağıda döküp ne olduklarını detaylandıracağım