Cümleten Selamunaleyküm. 26 yaşında genç bir kardeşiniz/abinizim. Bilgisayar Programcılığı mezunuyum ve hayat şartları gereği 25 yaşıma kadar kendi alanım ile akalı bir iş yerinde çalışıp tecrübe edinme fırsatım olmadı. O güne kadar hep sanayi köşelerinde sigortasız veya taşeron şirketlerin gönderdiği fabrikalarda asgari ücret ile çalışmak durumunda kaldım. Annem ve babam varlıklı insanlar değiller ikisi de emekli şuan ve bir tanesinin maaşı direk kiraya gidiyor zaten. Hal böyle olunca da askerden geldim geleli orada burada çalışıp eve destek olmak ile yükümlüyüm. Şuan bir veri merkezinde bilgisayar teknikeri olarak çalışmaktayım ancak maaşım yine asgari ücret seviyelerinde. Şartlar böyle olunca ciddi ilişkim olan kız arkadaşım ile benim onunla evlenecek seviyeye asla gelemeyeceğimi düşünmesi üzerine yollarımızı ayırdık ve gerçekten artık ciddi atılımlar yapmak zorundayım ve bunun için siz değerli Abilerim/Kardeşlerimin tecrübelerine ihtiyaç duyuyorum. Yazılıma ilgim var ve öğrenip uzun bir süre güzel paralar kazanabileceğim bir alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Ancak biraz araştırma yaptığımda o kadar çok seçenek var ki içerisinde kayboluyorum ve dikkatimi ve zamanımı bana çok getirisi olmayacak bir şeyi öğrenmek için çabalayarak heba etmek istemiyorum yaşım gereği nokta atışı yapmam gerekiyor. Sizlerden bu konuda kendi tecrübelerinize dayanarak verebileceğiniz tavsiyelerinizi talep ediyorum. Buraya kadar okuyan deneyim, tecrübe ve tavsiyelerini paylaşacak olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim sağ olun var olun...