Yaklaşık 8 yıllık turkuaz basın kartlı gazeteci olarak ve onlarca haber sitesi kurup satmış ve şuanda da yerel bazlı medya şirketi sahibi biri olarak;

Her zaman sıfırdan girdim onlarca projeye, çünkü lise ve üniversite de medya ve gazetecilik üzerine eğitim aldım. Beni hiç zorlamadı bildiğim konu olduğu için.

Haber sitesi için öncellikle marka bir isim, vatandaşa hitap edeceğiniz için en önemlisi marka ve logo diyebilirim.

Kesinlikle bir haber yazılımı alınmalı günde onlarca hatta yüzlerce haber girildiği için wordpress altyapısında disk alanı belli bir süre sonra taşmaya başlayıp sunucuya geçmek zorunda kalıyorsunuz sürekli sunucunuzu yükseltmeniz gerekiyor. Yazılımda ise sadece trafik oranına göre ücret bedeli alınıyor 'benim kullandığımda'

Ajans aboneliği hemen alınmalı yoksa telif olayı dediğimiz olayda büyük miktarlarla haber ajansları dava açabiliyorlar.

Sosyal medyadan ayda 5.5M etkileşim alıyoruz fakat haber sitesinde ise ayda 30k ile 35k arasında ziyaretçi görüyoruz. Sosyal medyada linklere tıklayıp uğraşmak istemediği için okuyucuların daha kolaylarına geliyor fakat detay seven okuyucular haber sitelerinden vazgeçemiyor.

Haber sitesi için ilk başta adsense reklamları olarak başlayıp, tıklanmalar ve yapılan haberler ile markanızı duyurduktan sonra tabikide firmalardan gelecek olan reklam ödemeleri kazandırır hocam

Sıfırdan haber sitesi açacak olan bir arkadaşımız, bilgisayarda en azından 8 saatini geçirerek, haberleri gündemi takip ederek geçirecek diğer siteler güncelleme istemez iken her gün haber sitesi her saniye başı güncelleme haber isteyebilir.