HidemYas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
canım hocam ;
şebeke bağlantısında ss7 SSP katmanında kullanılıyor. Sizin bahsetmiş olduğunuz olay simjacker saldırısı bunun için oldukçe teknik bilgi gerekmekte ve çok nadir saldırır tipi olup sıradan insanlardan ziyade IEE mezunu birisinin yapabileceği bir iş .
İkinci husus SS7 güvenliğinden kesinlikle operatörler sorumludur . kullanıcı sorumlu tutulamaz.

bu yorumları ilgili alanda sertifikalara sahip ve saha deneyimi yapmış birisi olarak yazıyorum
Hocacım (normalde böyle bir üslup hiç kullanmam hocacım diye ama neyse)
Bunu bir ihtimal olarak yazdım. 2 - 3 yıl önce de 0 zeka bir arkadaş yapıyordu bunu, sonra gitti nasıl yaptığını da hiç söylemedi.

2 3 yıl önce bunu yapar iken bize tek dediği 2 terim caller id spoofing ve ss7 idi.. Bir şey pek anlatmazdı. Kendim o zamandan bu zamana kadar 100lerce kez araştırdım ama nasıl becerdiğini de anlayamadım.

Şahsi hattımı annemin babamın numarası üzeriden arıyordu. Rahatsız bir kişilikti kendisi

Benim demek istediğim bu numara üzerinden böyle bir şey yapılmış ve şikayet edilmiş ise genel kontrol edilmeden direkt kapatîlmış olabilir. Yakınımdaki bir geri****** arkadaş bile yapabildiği için arada o da bu tarz bir şeyde kaynamış olabilir diye düşündüm.

Saha deneyiminiz ve sertifikalarınız için de tebrik ederim sevgili hocacığım..