ozgurcetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok güzel yazmışsınızda keşke dedikleriniz o şekilde olsa. Kedim tamirci değilim ama samimi arkadaşım servisçi (kombi vsvs)
günde en az 3 yere ortalama ortalama 5 iyi zamanlarda 8 9 yere gidiyorum diyor.

Araç olarak doblosu var sizin dediğiniz gibi her yere ayrı ayrı gitmiyor. Bu işte en geç 1 gün sonraya gidilir oda engeç 5 müşteri için enfazla 50 km yol yapılır oda sizin dediğiniz gibi git gel git gel değil müşteriden müşteri ye ki oda en fazla 50km. Araç ortalama 4 tl yaksa hadi 6 tl den hesapla günlük 300tl yakıt eder. Parçalar 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Zaten gitmeden önce sorup arıza tahminine göre gidiyoruz kaldı ki bir çok parça toptan alıp elimizin altında oluyor diyor. Parça için günde en fazla 2 defa olur oda arızaya göre ki 50km içindedir bu
En ufak arızadan parça parası hariç 1000tl kazanıyoruz diyor. 500 civarı da parça oluyor diyor.
Şimdi siz hesaplayın. 1500 tl servis başına günlük en az 7500tl kazanıyorum ki oda en az. Aylık yakıtı çıkınca ortalama 150 bin kalıyor. Hadi bundan 50 60k çıkart dükkan ve araç yıpranma ve ssk parası hadi 80 çıkart Geriye temiz 70 kalıyor.
70 bin kalmasınmı bir dünya adam kafa patlatmış iş öğrenmiş günümüzde 70 bin paramı ki 70 bine iyi diyorsunuz ben zaten 25-30 kazanacaksam girer bi fabrikaya çalışırım hiç uğraşmam yani