Bandwith tarafı falan genel olarak ne olur ne olmaz diye yüksek isteniyor. Bir anda çok trafik gelebileceği için ne olur ne olmaz..
GB tarafında ben çok görse attığım için çok kullanıyorum. Mesela benim paylaşımlı hostlardan uzaklaşma sebebim inode limiti.. Çok can sıkıyor, guzelnet için mesela 500k dosyasan sonrasında siteyi kapatıyor.
VPS ile paylaşımlı hostun fiyatı konusuna gelecek olur isek , VPSde panel di o idi bu idi der iken kendiniz yapmayı bilmiyor iseniz çok maliyet oluşabiliyor.. Paylaşımlı hostta ise o sizin vpsin daha büyük ve sağlam hali host şirketinde var, onlar direkt sizin yerinize kendileri karşılıyorlar.
Yıllık sınırsız host normal şartlarda 500 tl olamaz, çok kısıtlı bir hosting olur o, sözleşmeyi inceler iseniz anlarsınız zaten... Mesela küçük bir blog siteniz var ise sadece paylaşımlı hostta durmanız daha karlı olur. Ama 5 10 siteniz var ise vps vds lazım. 20+ siteniz var ise ve trafik alıyorlar ise direkt dedicated önerimdir.
Kısaca normal şartlarda yıllık sınırsız host (sınırsız olmuyorlar ama olsun), fiyatına vps sağlanamaz. Sağlansa bile panel kurulum falan olmadan sağlanır. 1 core 2 ram verirler geçerler..