Merhaba bu sabah Binance TR'ye girdiğimde güncelleme yapmamı istemişti. Klasik bir güncelleme sanmıştım lakin müşterim tarafından az önce para gönderildiğinde ne güncellemesi olduğunu anlamış oldum.
Binance TR bugünden itibaren artık para çekme ve yatırma işlemlerinde alıcıya veya göndericiden kişisel bilgi talep edecek.
Müşterim para gönderdi ve paranın hesabıma yatması için bu bilgileri sordu; Bu da Binance TR'nin kendi makalesi;
25-02-2025 itibariyle, yerel yasalara tam uyum sağlamak amacıyla yapılan güncellemeler çerçevesinde, Binance TR üzerinden gerçekleştirilen tüm kripto varlık çekme ve yatırma işlemlerinde kullanıcılarımızdan alıcı veya gönderici bilgileri talep edilecektir.
Binance TR üzerinden herhangi bir miktarda kripto varlık çekme veya yatırma işlemi gerçekleştiren kullanıcılar, alıcı veya gönderici bilgilerini talep eden bir mesajla karşılaşacaktır ve islemi tamamlamak için bu bilgilerin tarafımızla paylaşılması gerekecektir.
Alıcı veya gönderici bilgilerinin paylaşılmaması sebebiyle tamamlanamayan işlemler yüzünden doğabilecek zararlardan Binance TR sorumlu tutulamaz.
Kişisel verilerinizin yeni düzenleme kapsamında nasıl işlendiğine dair daha fazla bilgi için Binance TR Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’ni inceleyebilirsiniz.
TL Çekimleri ile Al-Sat Etkilenecek mi?
Bu güncelleme yalnızca kripto varlık çekme ve yatırma işlemleri için geçerli olup, itibari varlık (TL) çekimleri ve alım-satım işlemleri bu düzenlemeden etkilenmeyecektir.
Kripto Yatırma/Çekme işlemlerinde ek hangi bilgiler gerekecek?
Bu bilgiler alıcının veya göndericinin kimlik bilgilerini net bir şekilde belirten bilgiler olmalıdır.
Binance Global dahil mi?
Evet. Binance.com'a yapılacak tüm transferler de dahildir.
Minimum miktar var mı?
Hayır. Ufak ya da büyük miktarlı tüm transferlerde bilgi girilmesi zorunlu olacaktır.
Trust wallet gibi platformlardan Binance TR'ye yatırırken ne yapacağım?
İlgili kripto parayı yolladıktan ve ağ üzerindeki onaylar gerçekleştikten sonra, Binance TR üzerinde bu yatırma işlemi Cüzdan ve Yatırma Geçmişi bölümlerinde Bilgilerin Tamamlanması Bekleniyor şeklinde Beyan Doldur butonu ile gözükecektir. Bu bölüme girip gönderici bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır. Beyanınız kontrol edilecek ve birkaç dakika içerisinde işlenecektir.