valla ben youtube ve tiktok yayınları için dji osmo pocket 3 aldım. içinden kablosuz yaka mikrofonu da çıkıyor. telefona da kayıt alıyor kendi üzerine sd karta da. usb üzerinden bilgisayara webcam gibi bağlanıp obs miydi neydi o programla yayın açabiliyor. tiktok studio ile de çalışıyor. kendi gimbal'ı var. kutudan fazladan bir batarya çıkıyor ve iki batarya birden kesintisiz aynı anda kullanılarak uzun çekimler yapıyor. hem dikey hem yatay çekimler yapabiliyor ki benim için önemliydi, youtube'a yatay tiktoka dikey çekim yapabiliyorum. canlı yayın da açabiliyorsun. ama her sd kart çalışmıyormuş, alırsan ona dikkat et. küçük bir ek çantası var mikkrofon, ayak, koruma kabı, kanlolar, geniş açı lendi hepsi içine giriyor. bir de mıknatıs koymuşlar içine mikrofonu istediğin yere tutturabiliyorsun sanırım, denemedim. her cihaza çatır çatır bağlanıyor. acayip kolay birşey.
küçük kompakt bir alet. ekranı var üzerinde, o da gayet güzel. yatay dikey dönüyor, dokunmatik falan ama küçük ekranda bazen zor olabiliyor. yüz izleme, obje takibi falan var. zoom yapamıyor diye almıştım ama onu da yapıyormuş. geçenlerde öğrencilerin etkinliklerinin videosunu çektik. güzel sonuçlar verdi. hızlı objejeler için de bir modu var, geçen arabaları falan güzel kaydediyor. karda çekimler yaptım mesela, kar taneleri falan gayet güzel gözüküyor. karanlık bir sokakta da çekim yaptım, o da iyi. arabada giderken de yaptığım çekimler var, o da son derece kaliteli oldu.
fiyatlara bir bak, çok ucuz olmamakla beraber webcam almayacaksan daha uygunu da yok gibi. bununla profesyonel çekimler de yapıyorlarmış, ben o kadar ileri değilim. bende bir de fujinin makinası var, sağlam bi makina, yakın plan çekimlerde kullandığım. o biraz alengirli bir makinadır, çok da iyi kullanamam ama kalite açısından pek bir fark göremedim ben. (eminim profesyonel bir göz çok şey farkeder)
en azından inceleme listende bulunsun. youtube'da detaylı incelemeler var hem türkçe hem ingilizce. ben pek türkçelere pirim vermem, yabancı yorumlara baktım uzun uzun , öyle aldım.
ne diyeyim... kolay gelsin...
hocam cektigin bir videonun linkini atabilirmisin ?