Tam olarak bilmiyor iseniz lütfen yapmayın, sizden bir yazılımıcı / müşteri / r10 üyesi / vatandaş olarak talep ediyorum. Lütfen yapmayın... cPanel, Plesk gibi panelleri A dan Zye kullanmayı, log okumayı falan öğrenmeden girmeyin. Giriyorsanız da elinizin altına 2 3 çalışan alıp (işi bilen 2 3 çalışan)..

Dedicate server ile minumum 3 ay uğraşın Adan Zye ezberleyin. Önüne gelen geçen sunucu şirketi kurmasın, ricamızdır.

Bilgi de vermiş olayım: Buradaki host şirketlerinden falan değil, verimerkezinin birine gidin kabin kiralayın. Ayrıca tabii kendinize ait asn niz falan da olması lazım. Belki ben yanlış anlamışımdır, sunucu kurmayı yönetmeyi biliyorsunuzdur ve sadece bu işe başlamayı soruyorsunuzdur. Umarım öyledir...

Başlangıç olarak tek başınıza yapacak iseniz minumum 100k tl ayırın. İlk ay için sunucu lisans masrafları falan 15k tl falan edecektir, Wisecp kullanırsınız düz, sanal santral kurmanız lazım.. Reklam çıkmanız lazım en önemlisi reklam, ASN kiralamanız lazım, şirket kurulum masraflarını ve muhasebeyi saymıyorum..
İyi günler..