cReens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendim Teknik Servisim şuan parça fiyatının 3 katını aldığımızda zar zor kurtarıyor

Parça 250 TL İşçilik 1500 TL Toplam Fiyat 1700 TL Hadi hesaplayalım

Mazot Litresi 50 TL - Müşteri evi 5 km uzakta Yakıt Gidiş : 60 TL

Arıza tespiti yapıldı malzemeye almaya malzemeciye gidelim - 5 km : 60 TL oldu yol 120 TL

Tekrar Müşteri evine gidelim 180 TL yol ücreti Malzeme aldık 250 TL Toplam Maliyet = 430 TL

Vakit harcandı iş yapıldı müşteri tabiki garanti isticek 1 yıl garantini verdin çıktın dükkanına gittin bi 60 da öyle gitsin üstün körü söylüyorum hiç bi zaman bu kadar yakın olmuyor

Dükkana geldin 490 TL = 500 TL masraf oldu 1700 TL aldık dimi elimize 1200 TL kaldı. Şimdi 1700 TL lik Fatura keselim Vergi : %20 Vergi = 340 TL TOPLAM MALİYET 500+340 = 840 TL

1700-840 = 860 TL elimize para kaldı = EN kötü bir döner ekmek ayran 250 TL , Dükkan kirası en düşük 10 bin TL , Elektrik iki katı geliyor dükkana 2000-3000 TL, hesabını siz yapın siz en az 2 saatinizi verip 200 TL için kalkıp gidip arıza bulup tamirini yapıp birde garanti verip tekrar dönermisiniz dükkanınıza aracınızın yaptığı kilometreyi yıpranma payını saymadım bile

Senelerce kafa patlatıp bu işi öğrenip yapıyoruz biraz bizimde kazanmamız gerek dimi ama müşteri şunu diyor hemen internette parça 200 TL " E al ozaman değiştir beni niye çağırıyosun değiştirmeye takımın varmı sökmeyi biliyonmu arızanın ben gelmeden önce o parçadan oldugunu biliyormuydun parçayı aldığın yer parçaya garanti veriyormu ?"

Yani dışarda yemek yemeye gelince 1500-2000 TL veripte 1 saatte kalkıp gittiğiniz mekana verdiğiniz para helal geliyor gözünüze ama bir ustanın evinize kadar gelip sorun çözmesine aldığı para gözünüze haram geliyor vallahi anlamıyorum.
adamın dükkan kirasını da biz ödeyelim mi ? eyvallah adamın masrafları var ama toplamda 100tl etmeyecek parçayı 1500-2000tl'ye değiştirmek akıl kârı değil. şahsen kombide bir sorun olunca 2 youtube videosu izleyip arızayı kendim gideriyorum. en son 2020'de tamir ettim, 5 yıldır cayır cayır çalışıyor. yine çamaşır makinesinin kilit sisteminde bir sorun oldu, 2 parça aldım 100tl tutmadı, 30dk'da değiştirdim ama servis bir şeyler yanmış dedi 2000tl küsür para istedi 😂 biraz el beceriniz varsa binlerce liranız cebinizde kalabilir.