Öncelikle şunu belirteyim ki ben burada kendimi otoriter biri olarak görmüyorum.Ben de birçok insan gibi sıradanım ve birçok hata da yapıyorumdur.
Evet başlıktan da anlaşılacağı üzere domain almak bazı insanlarda bir dönem hastalık derecesinde olabiliyor.
Hatta hemen hemen her gün düşen domainleri bırak ''acaba şu isim boşta mı'' diye aklına geleni aratıp beğendiğini alan kişiler de olabiliyor.
Zaten birçok kişi aldığı onlarca domainin birçoğunu uzatmıyor.Ya düşürüyor, ya da 1 liradan açık artırmaya koyuyor.
Genelde zaten kayıt firmaları kazanıyor.
Onun için domain kaydederken seçici davranmak çok önemli.
Hatta bazı arkadaşlar domaini alır almaz ''ne kadar eder, ne kadara satabilirim acaba'' diye hayal kurmaya başlıyor.
Eğer domain gerçekten değerliyse zaten böyle bir telaşa gerek yok, sabırlı olunduğunda muhakkak teklifler gelecektir.
Adam domaini 200 liraya kaydediyor, kaydettiği gün ''900.000 $ teklif geldi, acaba satsam mı'' diye konu açabiliyor.
Teklif geldiyse buraya konuyu açmana gerek yok ki, hoşuna gidiyorsa rakam sat, hoşuna gitmiyorsa satma.
Eğer satış gerçekleştirilirse belgeleriyle birlikte kanıt göstererek konu açarsın.
Ama diğer türlü teklif geldi mi gelmedi mi belli değil, teklifi yapan kendisi mi arkadaşı mı o da belli değil.
Farazi söylemlerle hareket edip konu açan kişilere moderatör arkadaşların müdahale etmesi gerek diye düşünüyorum.
Onlardaki durum domain alma hastalığı değil, başka bir hastalık.
Konu başlığında belirttiğim domain alma hastalığı diye bir şey vardır evet.
Özellikle de bu işe yeni başlayan kişilerde olabiliyor bu hastalık ama tecrübe kazandıkça son buluyor.
Diğer hastalığa gelince onun tedavisi var mı bilmiyorum.
Sizin veya başka birinden çok daha yeniyim 5 ay falan oldu başlayalı neden başladım bilmiyorum bir anda oldu çok kötü domainlerde aldım hatta %85 i kötü ama kendimce beğendim ve potansiyel gördüm ve dahada tecrübe kazanmaya devam ediyor ve şu var çok yeni olsamda sokakta bile rastgele gördüğüm kelimeleri kontrol ediyorum acayip bişi oldu sigara gibi bağımlılık yaptı.