PLT27 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mutfaktaki şerit led az ışık veriyordu. Google'da iki üç elektrikçi aradım. 500 lira servis ücretinden kapıyı açtılar, parça fiyatı ve işçilik hariç olarak gelip bakarız dediler. 120 liraya led trafosu alıp kendim taktım. İlkinde yanlış takmışım, şalter attı. Sonra doğru taktım mis gibi çalışıyor. (Yanlış takma sebebim kablonun renginin olmamasıydı, deneyim kazandım)

İnternet kablosu için aradım aynı şekilde minimum bin lira tutar kablonun metresi 20 lira abi dediler. Evin yanındaki yaşlı elektrikçiye gittim sordum. 400 lira alırım dedi. Adam geldi zaten kablo çekiliymiş, superonline kabloyu kesmiş. Adam kabloyu buldu birleştirdi uğraştı o kadar. Kablo çekmeden halletti. Çıkardım verdim gözüm kapalı.

Kombiden sıcak su gelmiyordu. Aradım iki üç kişi. Minimum 500 lira fiyat verdiler görmeden. Birisi geldi sıcak su dedektörü bozuk dedi, değiştir abi dedim. İşi bitirdi çıkarken 500 lira verdim. O servis ücreti abi borcun 1500 lira dedi. Verdim gönderdim. Çıktıktan sonra parçaya baktım 75 lira.
Şahit olduğum bir kaç olay. Haram zıkkım olsun diyorum maalesef. El mahkum olduğu için bu kadar fahiş fiyat asla çekilmez. Bu ticaret değildir.
Hocam evine kadar gelecek ve zaman+yakıt+enerji harcayacak her şeyin bir bedeli var 500 lira normal bir fiyat. İstersen sen bir elektrikci dükkanı açıp evlere 100 tl ye gidebilirsin. Benim tavsiyem yapabildiğiniz şeyleri zaten kendiniz yapın yapamadığınız yerde çağırın ama neden istiyorsun demek çok mantıklı değil