Bu sistemi foruma getirdiğimizden beri doğru ve yanlış şekillerde uygulayan pek çok kişi mevcut.
Okuduğunuz konumuzda bu sistemin mantığı, faydası ve olması gereken yapısı nedir bunlardan bahsedeceğiz.

Katman sistemi, sitenize alınan backlinklere alınan alt backlinklerdir.
Özel bir backlink türü değil, genellikle düşük-orta kaliteli linklerdir.

Buradaki temel amaç sitenize alınan backlinklerin otorite değerinin artırılması ve index alma ihtimalinin artırılmasıdır.
Bu sayede yapılan backlink çalışmasından daha iyi sonuç alınır.

Katman sistemleri genellikle yazılım veya sabit backlink kaynakları üzerinden oluşturulur.
Bunun haricinde daha üst düzey çalışmalarda tanıtım yazıları ile de katman sistemleri uygulanabilir.
Örneğin sitenize aldığınız tanıtım yazılarına alt tanıtım yazıları alınan yapılar özellikle dominasyon isteyen büyük ölçekli projelerde kullanılıyor.

Katman sistemlerinde her bir katman genellikle sitenize alınan backlinklerden daha az sayıda alt backlink içerir.

İdeal bir katman sistemi genellikle iki katmanlıdır. Bizde müşterilerimizde çift katman sistemini kullanıyoruz.
Çift katmanın üstüne atılan her katman genellikle arama motorları tarafından taranmadığı için sadece süs olarak kalır.

Katman sistemi ile alakalı merak ettiğiniz konuları yorumlarda belirtebilirsiniz.

İyi forumlar dileriz. Esen kalın.