Bu durumlar başka nelere sebep oluyor mesela anlatayım.
Geçen gün Laravel Projeme yardım arıyorum ücreti karşılığında diyen bir arkadaş yazdı whatsappdan söylediği işleri yaptım ekran görüntüsünü attım
dedim ki isterseniz video da atabilirim anydesklede bağlanabilirsiniz localde iş bitti ödemeyi geçtiğiniz an yayına çıkacağım(çünkü acilmiş sözleşme yapmadık ve ön ödeme göndermedi)
bu kod size özel başkasına satamayız sizin kodunuza yama yaptık başka bir kişinin websitesinde bu kod işe yaramaz sizden başkasına zaten satamayız siz ödemeyi yapın yayına çıkalım dedim adam kontrol de etmedi
yok ödemeyi yapmam dolandırılırım dedi kapattık konuyu ne ben yayına çıktım ne o ödeme yaptı...
Benzer filmler hala dönüyor..
Çalışmayan yazılımı yada paketi satıyor. Iade alamıyorsun. Resmi kurumlara gidiyorsun zararını telafi ediyorlar. Forumdanda şikayet ediyorsun. *********** tutup diyor ki ben dolandırmadım yaaa bakın ama parasini iade almış. Sistemde diyorki; iyide abi adama bu formda dolandirici diyemessin seni atariz.. bak paranıda aide almışsın.
Şaka mı bu diyorsun? tabiki karşılığı yok..
Yahu paramı resmi kurum iade ediyor diyorum yok kimsenin umrumda degil. Kurumdan alamasak ne olacaktı?.. Açık mı diyorsunuz he ondan bulmuş gibi yapıp takılıyorlar..
Aynı şeyi başkalarınada yapmış şikayette etmişler o garibanlar paralarınıda alamamışlar.. karşılığı yok..
Bir keresinde forumdan bir arkadaştan dyson da geçerli bir kod almıştım ödemesini yaptım sonra kupon çalışmadı. Kuponun çalışmadığını kanıtlayamadığım için para iadesi de alamadım çünkü karşı tarafın da tezi ya sen kuponu kullandıysan ve bize kupon bozuk diyorsan? şeklindeydi. Aslına bakarsanız onun da haklılık payı var. Ve büyük ihtimalle kodun çalışmadığını bilmiyordu bana satarken, yani adamın *********** olduğunu düşünmüyorum iyi niyetli yaklaşıyorum. Neticede çalışmayan bir kupon koduna büyük bir miktar ödeme yapmış oldum.
O güne kadar mesela forumda bir ton kod almıştım ama o günden sonra asla bir daha e-ticaret sitelerinde geçerli bir kod satın almadım. 3000-5000 fazla ödeyeyim ama kendi hesabımdan kendi paramla almış olayım kafasına büründüm.
Hayir bence öyle olmamalı.bence r10 da bu isten kazanç sağlayacak havuz sistemi oluşturmalı.
Örneğin,
X isi y isimli kişi yapacak,miktarı da diyelim ki 10k
Bu ödemeyi r10'na yapacak.odeme r10 nun havuzunda beklicek.
X isimli kişi onay verdiginde r10 komisyonunu alip,kalanini hesaba geçecek.
Ondan sonra yapsınlar böyle biseyde görelim.
Saygılarımızla.
Havuz sistemi gerçekten güzel olurdu hocam ama muhtemelen bunun yasal altyapısını hazırlamak çok zordur, biz kullanıcı olarak bunun pembe hayalini kuruyoruz ama R10 böyle bir şey inşa etmek istese eminim bir ton maliyet (ekip/yazılım/ödeme sistemleri) + olarak da yasal başvurular gerektirecektir.
Aslında milletimizde biraz iş etiği biraz iyi niyet olsa hiç bunlara gerek kalmaz da..
Hiç unutmam yıl 2013, minecraft online bir sunucuda oynuyorum. Birisine tarlamın etrafına duvar örmesi karşılığında bir miktar oyun parası atmıştım gerçek para bile değil.
O kişi bir gün içerisinde bu işi yetiştireceğini söylemişti ve günün sonunda duvarların sadece yarısı bitmişti. Ve kişi işin yarısını yapmış olmasına rağmen paranın tamamını iade etti bana. Neden bunu yaptın diye sorduğumda, biz böyle gördük demişti. Çok etkilendim. Ondan sonra o kişi çok yakın arkadaşım oldu..