AnaBayin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam gondermeyecektim ama kişi dedi ki hani konuda 15 dk içinde ödeme gelmezse gelirsiniz elden alirsiniz uğraşmak istemiyorum tarzı bir şey söyledi bende ilk defa atmak zorunda hissettim
Şimdi Ali hocam sen kaç yaşındasın tam olarak bilmiyorum. Ancak Arda kardeşim aracılığıyla seni gıyaben tanıyorum, geçen ticaretimiz olacaktı malum kısmet olmadı. Benden 6-7 yaş küçük olduğunu varsayarak yazıyorum (yarın doğum günüm, yaşım 31 olacak). Amacım nasihat etmek veya üsttenci konuşmak değildir.

Dolandırıcıların en bariz ve belirleyici özelliği; aceleciliğidir. Zaten İzmir'e gidilecek, elden teslim alınacak. Konudaki daha önce yaptığım yorumumda da belirtmiştim. Elden ticaret gerçekleşecek ürün için ödemenin tamamını IBAN'a geçmek akıl işi değildir.

Kapora gönderirsin 300-500 TL o ayrı.

Ancak mevcut durumda şüphelenmen gerekiyordu. İsterse 20 yıllık üye olsun hiç fark etmez. RAT ile hesapları patlatıyorlar, ya da 20 yıllık üyelerin karakteri bozulmayacak diye bir kaide yok. Memleket kumar bağımlısı insandan geçilmiyor.

Yani şahsım olarak söylemem gerekirse, bana şu muhabbeti alıntıdaki anlattığın şekilde, hani teşbihte hata olmasın farz-ı misal söylüyorum, Coşkun Bey yapsa, şüphelenip işlemi gerçekleştirmezdim. Yüz yüze gelinmeyecek mi? Elden alacağım yarın geliyorum derdim.

Dolandırıcıların en büyük handikapı acele ettirmeleridir, böylece analitik düşünce yetinizi kırarlar ve muhakeme etmeden hemen kârlı bir şey aldığınız sanrısına kapıldırıp ödeme yaptırırlar. Bunu ömrünüzün sonuna kadar unutmayın, sizi çok ciddi konularda kıyıdan döndürür.

Tekrardan geçmiş olsun.