Hocam, devlet atılan milyonlarca fake yorum için ceza yazsa forumda Google Yorum hizmeti alanlar hapishaneleri doldurur 😂
Bu yüzden devlet şirkete özel yasa yapmaz. Şirkete özel yasa yapmayacağı için de REKABET KURUMU diye bir kurum ile toptan çözüm bulmaya çalışmış
şöyle anlatayım hocam. gelişmiş ülkede hiç bir vatandaş "google sahte yorumu xx yasaya gore yasal değil yapmayayım" demiyor. "sahte bir işin cezası vardır ve başım yanar" diyor. yani eyleme özel bir çekince değil, genel bir adalet kültüründen bahsediyorum.
olayın bireysel vicdan ve karakter boyutunu esgeciyorum bu arada, ancak önceki mesajımda bahsettigim hukuksuzluk firmaya özel bir yasa yapmak değildi, genel olarak hukuksuzlugun getirdiği, suça olan korkusuzluktu. Bu bir kültür meselesi, o kültür varsa her işleme, her konuya ozel ayrı yasa yapmana gerek yok zaten.
ekleme yapayim;
şu soruyu sormak gerekiyor; neden bizde bu tür olaylar 3.sinif ulkeler kadar fazla? Mesela Almanya'da, Fransa'da neden sahte yorum spami bu kadar can sıkmıyor? Onlarda yok demiyorum, fakat yasak getirilecek kadar sancılı değil. Çünkü işletme bi kere bunu tercih etmiyor.
Geçtiğimiz sene e-mail marketing yapacaktik alman bir müşteriye, yasal değil izin almadan mail atamayız başımız yanar dedi. Bizim smsler bile çöp, çünkü yaptırımı yok, korkan da yok. Devlet herkese ceza mi kesecek mantığı olursa, o zaman hicbirseye ceza kesilmez sonunda da suç olan herşey normallesir, Google yorumlar en masumu bence bu normallesmede