proxy yüklemeden nasıl olusturuyor ki hocam ? bunu biraz detaylı anlatır mısınız biz bilmeyen cahil arkadaşlar için
bu sistem size cihaz listesi üretir, fingerprint gibi olmasada cihaz listesidir. yani internete girdiğinizde tarayıcı tipi, cihaz markası veya modeli, işletim sistemi görünür, bu size bunları üretir. proxy ile bağlantısı olmaz.
chatgpt den açıklayıcı bazı metinler,
UA (User-Agent) ve Fingerprint Arasındaki Farklar:
✅
User-Agent (UA): - Tarayıcı veya uygulamaların kendini tanıtmak için gönderdiği bir HTTP başlığıdır.
- İçinde tarayıcı adı, sürümü, işletim sistemi bilgileri ve cihaz türü gibi temel bilgiler bulunur.
- Değiştirilebilir, sahte UA kullanılarak farklı tarayıcılardan geliyormuş gibi gösterilebilir.
- Basit bot veya hit işlemlerinde kullanılır.
✅
Fingerprint (Parmak İzi): - Tarayıcı ve cihazın birçok farklı verisini (çözünürlük, fontlar, eklentiler, GPU bilgisi, WebRTC verisi vb.) birleştirerek oluşturulan eşsiz bir kimliktir.
- UA gibi basit değişikliklerle değil, gelişmiş tekniklerle gizlenmesi gerekir.
- Reklam hedefleme, güvenlik, anti-bot sistemleri gibi alanlarda kullanılır.
- Daha sağlam ve gerçekçi bir kimlik doğrulama yöntemi sunar.
Özetle:
UA sadece tarayıcı ve işletim sistemi bilgilerini içerirken, fingerprint çok daha kapsamlıdır ve bir cihazın/bireyin tanımlanmasını daha zor hale getirir. Hit veya bot işlemlerinde gerçekçi hareketler için sadece UA değiştirmek yeterli olmaz, fingerprint sahteciliği de gerekebilir.