Merhabalar,
Türkiye merkezli kurulan platformlar maalesef üzülerek belirtiyorum ki Türkiye'nin birer aynası oluyor. R10.net bir toplum tarafından gerek değerli üyeleri gerekse de aktifliğine göre Avrupa'da en fazla kullanılan webmaster forumu. Ancak ülke ekonomisini olduğu gibi yansıtıyor ki kaçınılmaz bir gerçek. Okuma/yazma ve okuduğunu anlama kabiliyetinin çok düşük olduğu Türkiye'de yabancı dil bilen kaç kişiyiz? Bu da ayrı bir konu

Çeşitli yapay zeka araçlarıyla ticaret ne kadar dönebilir? Döner mi? Tartışmaya açık. Üstelik lütfen kimse üzerine alınmasın ama ben bazı konulardan ana dilin bile bilinmediğini görebiliyorum...
Forumun dışarıya açılmasıyla yasaklanması veya çeşitli cezai yaptırımlarla karşılaşması çok muhtemel. Malum çeşitli d*landırıcılık vakaları, hazırı tüketmeye alışkın toplum ve NORM/KURAL nedir bilmeyen bir kitleyle çok zor. Her şeyden öte forum sahipleri için büyük bir sorumluluk ve tehlikeli bir yol. Kaç ülke vardır bilmiyorum ama bizden daha kötü durumda olan ülkenin vatandaşlarının da dahil olması bu durumu daha da imkansız hale getiriyor. Üstelik her ülkenin kendi yapısına göre kullanım/ticari yükümlülükleri bulunuyor. Bunları karşılamak ve bir topluma konsolide etmek de pek mümkün görünmüyor. Pek tabii tahmin ediyorum ama şu an da bile pek çok dava ile uğraşılıyordur. Bunun uluslararası konjonktür de yapılabilmesi gerçekten çok zor. Çok başarılı bir ekip ve yönetim var. Dolayısıyla bugün bana göre imkansız görünen bu projeyi belki ilerleyen günlerde pek tabii hayata geçirebilirler.
Konunuz vasıtasıyla bu zor şartlar altında forumda emeği geçen, elini taşın altına koyan, yöneten ve sorumluluğunu üstlenen herkese teşekkür ediyorum. Selamlar, sevgiler.