Benzer olaylar birkaç kez benimde başıma geldi birkaç özet örnek vereyim;
Bir ara başım çok ağrıdığı için nörolojiye gitmiştim ve doktor beni kapıdan kovmuştu bunun sebebi reşit olmamam iyi de yaşadığım şehirde o dönem çocuk nörolojisi yoktu ne yapayım belki önemli bir hastalığım vardı içeri girmeden direkt sana bakamam diye yollamak nedir? birde reşit olmama birkaç ay vardı.
Bel ağrımdan dolayı doktora gitmiştim doktor mr çektirip sonuçlarını baktırdığım zaman beni azarlar bir tavırla hiçbirşeyin yok dinlen geçer demişti bende dedim ki dinlendim zaten belim ağrıdığı için bir iş yapmıyorum dikkat ediyorum ağrısı geçmediği için size geldim dedim oda tekrar dinlen geçer dedi bende fizyoterapist yada korse felan kullanayım mı geçmiyor ağrısı dedim ve tekrardan cevap DİNLEN GEÇER'di daha sonra e-nabızdan baktığım zaman fıtığın en çok çıktığı bölgede disklerde kayma başladığını gördüm.
Ne doktoru olduğunu hatırlamıyorum(doktor olduğu zaten şüpheli) fakat sorunumu anlattım anlattım en son bana verdiği cevap sana ne ilacı vereyim idi.
Daha 3 gün önce yaşadığım bir garip olay ise heyet raporu almam gerekiyordu eskiden olan raporu yenileticektim ve doktora eski raporumuda gösterdim aynı sorunlarımın devam ettiğini ve kendi doktorumla konuştuğumda aynı tanı ve ICD kodunun yazılması gerektiğini söyledi aynı şekilde ilettim bana birkaç test yaptı sonrasında tanımı yazmış fakat ICD kodunu tanımsız olarak girdiği için şuan ortada kaldım tekrardan rapor almam gerekiyor ve bu raporu teslim için 2 haftam var ama yeni rapor min 1 ayda çıkar hızlı olması için bu sefer itiraz etmem gerektiğini söylediler oda başka hastaneye gitmem gerekiyormuş yaşadığım şehirde heyetle ilgilenen başka bir devlet hastanesi yok sırf doktorun "okuduğunu kopyala yapıştır yapamamasindan" dolayı işlerimi bırakıp şehir dışına çıkmam gerekiyor.
Bu insanlar sadece "oku memur ol yiğenim" kafasıyla bakıp sadece maaş ve geçmiş dönem şartlarından dolayı SGK amaçlı doktor olmuş insanlar doktorluğa dair hiçbir vasıfları yok hiçbir işe yaramazlar sağlam adamı çürüğe çıkartıp yollarlar doktorluğu geçtim birçoğu sırf maaşı yüzünden istemediği bir işte çalıştığı için insanlık vasfını bile kaybetmiş eğitimcilerde bile bu sorun var ve çözüm getirilmesi gereken bir sorun ama ne yaparlar hiçbir fikrim yok.