A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Derdin para değilse neden şuan tekrar webmasterliğe döndünüz Konunun ana teması yine para değilmi.
500 Ev parası kazansaydınız ev almak yerine başka yatırımlar yapar, Yine şuan webmasterlik işine dönmezdiniz.

Ben size diyorum ki siz 500 ev almaya yetecek örnek 50 milyon dolar parayı kazanabilirdiniz. Mesele kazandığınız parayı eve yatırmak değil. Siz bana diyorsunuz ki derdim ev almak değildi. PEKI.
Sizde ve ortağınızda 5er hesap varmış. Hiç öyle 10 ev kadar para kazandınız ve bu 10 ev parasını gezerek yediğinizi hiç sanmıyorum.
Bir kere vizyonunuz geniş değilmiş. Benim YT Spam zamanımdaki gibi. Kabul etmesenizde durum bu. Kendi içinizde iç muhasebenizi yapabilirsiniz.
Millet günde 5000 kanal açarken ben 4 5 kanal açardım. Sonuçta ben bir ev parası kazandım. Millet 600 ev parası kazandı.
Burdaki mesele bu 600 ev parası kazanan parayı eve yatırıp ev dertleri ile mi meşgul oldu. Evleri mi dert etti. Siz beni hiç anlamadınız.
Dediğim gibi yeterince kazanabilseydiniz, şuan webmasterliğe dönmezdiniz.
Sevdigin grup ertesi gun Berlinde konseri oldugunu tesadufen ogrenip sirf canin cekti diye 2 kisilik ucak bileti, hotel, ve karaborsada konser bileti ayarlayip gidersen, 2 haftalik uzakdogu luks tatilini sirf donmeye usendigin icin donus ucak biletletiri iptal edip 3 hafta daha uzatirsan, bir yuzyuze UX masterclass egitimi icin son dakika tonlarca para odeyip 3 gunluk londraya businessclass ile git gel yaparsan, veya balik yakalamayi seviyorsun diye Finlandayin ucra bir koyune gidip donmus gol ustunde balik yakalamaya calisirsan, Gumus sirtli gorilleri merak ediyorsun diye onlari habitatinda gormek icin kalkip Ugandaya 2 haftalik gidersen, Veya Kirmizi kalpli Gelada maymunlari merak ettin diye baska bir sefer kalkip Etyopya daglari asindirirsan, veya en basiti cocuklugun gectigi koyunde cocuklarin futbol takimina 3 sene sponsor olup butun masraflarini karsilarsan ve bunun gibi sayabilecegim onlarca keyfi harcamalari hesaplarsan o para oyle bir harcanir kiiiii, akliniz sasar

Senin dedigin gibi su akarken kovalari doldurma niyetim yoktu. Aklimin ucundan bile gecmedi, hayati yasamakla mesguldum. Simdi pismanmiyim peki? Degilim! Veya sirf gonlunuz olsun diye azicik pismanim diyeyim.

Webmasterlik neden mi yapiyorum? Cunku bu isi seviyorum. Ayrica isin %90ini zaten calisanlar yapiyor. Bana %10, isi almak, son dokunuslari yapmak ve teslim etmek kaliyor. Gunde ortalama 4 saat, haftada 4 gun calisiyorum. Simdi senin mantiginla 4 saat degil, 12 saat calisayim, 3 kat para kazanayim, parayi isi yapan calisana degil, kendim calisip cebimde kalsin da diyebilirim Ben onun yerinde cocugumda vakit gecirmeyi tercih ediyorum.

Veya Parayla isim olmadigini soyle anlatayim sana:
Zaten musterilerim global (%95i ingiltere), Turkiye bir arkadasimin sirketi haric %0. Ve zaten bildiginiz gibi bu is remote yapilabilecek bir is. Peki ben neden Ingilterede en pahali sayilabilecek sehirtlerden birinde Ev alip yasiyorum da Turkiyede veya dunyanin obur kosesinde bir sahil kasabasinda vila almiyorum?
Aylik minimum sabit giderlerimiz 5.000£u bulan ve havasi berbat olan ingiltere'de yasamazdim, aylik £2000 ile krallar gibi yasayabilecegin ve havasi guneslik olan onlarca ulke/sehir var bu dunyada. £3000 de minimum her ay cepte kalirdi, onu da senin deyiminle vizyonu gelistirir yatirim yapardim!

Yani sozun ozu: benim felsefem ve dunyaya bakis acim sizinkiyle uyacak diye bir kaide yok, sizinki de benimkiyle uyacak diye bir kaide yok.