Merhaba herkese iyi forumlar;
Samimi bir dostun bana yatırım gerektiren bir iş teklifi sundu. İş sezonluk bir iş. Geçen yıl 3 milyon TL’ye alınabilen bu iş, şubatta alınıp ekimde ödenebiliyordu. Ancak bu yıl fiyat 6 milyon TL’ye çıktı ve ödeme peşin olarak yapılmak zorunda. Yatırılan sermaye 167 gün içinde amorti edilebiliyor ve kış sezonunda market harcamaları büyük ölçüde bedavaya geliyor (200 bin TL market kart puanı). İşin sezonluk masrafı en fazla 600 bin TL. Kalan 198 günde farklı bir işle ilgilenme fırsatı var. Sonraki sezon daha fazla kazanç sağlanabiliyor. Şuan toplam mal varlığı yaklaşık 8 milyon TL (ev, araba, motor, nakit) olsa da, evi satıp farklı bir şehre taşınarak bu işe girişmek mantıklı geliyor. Ancak benim ve eşimin ailesi de ev satışına sıcak bakmıyor ve olası bir olumsuzluk durumunda sürekli eleştirilmek istemiyorum. Ancak bu işe girip başarısız olunsa bile, iş bir yıl içinde 9 milyon TL’ye satılabilir.
Bu iş yüksek getirisi olan ancak başlangıçta ciddi bir sermaye gerektiren bir fırsat. Şimdi benim önümde, sermaye sorununu nasıl çözeceğine dair bir karar alma süreci var. Aralık ayından beri sigortalı değiliz. Kredi vs çekemeyiz sizce bu parayı evi arabayı satmadan nasıl bulabilirim?

Not: İş yapılır ise 6 milyon TL değil 3 milyon TL gerekli. Dostum ile yarı yarıya olacak. Kendim yapayım dersem 6 milyon TL + 80 bin TL/ay personel masrafım olacak.