Mesla bu listeler eskiden tmb için ölçülmüştü sözüm crteo için değil o bgbm için de aynı sonucu veriyor. Bu listelerin çoğu alışılagelmiş 2018 den beri 2020 den beri gelen alışkanlıklar. Adsense 2024 de bgbm sistemine geçti. Bu kez analizimizi kendi sitemizde ölçmemiz gerekiyor. Bunu asıl olarak söylemeye çalışıyorum. Zaten düşün creto nun bin gösterim başı kazancı 0.78 tl yani yoktan da öte ama bazı firmaların ise 200 tl görünüyor. Şimdi kaşkıp bir tutmayacağız. Ama ortalama olarak kendinize bir oran belirleyin. O oranın altındaki rakamları emgelleyin. Ama bunu baz alırken de gösterim sayısını kendinize yan onay da alın. Sözüm 2-3 firma için değil. Bir iki firma için hem aşırı gösteriliyorlar hemde az veriyorlar ama creteo kadar da az dğeil. Mesela adaense kazancı bgbm si 20 tl olsun bu firma da 10 tl vermiş bu az değil onu demeye çalışıyorum. Bu siteden siteye belli oluyor. Bazısı da bgbm si 8 ama adsense 1 milyon gösterilmiş ise o da 600 bin gösterilmiş bunu engellemek mantıksız. Bunu engellerseniz de reklam sayınız 5 ise 4 e çekin. Çünkü bu kez 1 tane reklamınız boş gözükmez. Ben temelde bunu demeye çalışıyorum. Onun gösterildiği yerde adsense bazen boş gösteriyor yerini doldurmuyor. Bu yüzden sadcee bu listeyi alıp engellemek değil, sitenize site analizne kazanç ortalamasına gösterim sayısına ve site kategorisine göre değerlendirip kendinizden tek tek engellemek mantıklı. Benim temelde dediğim nokta burasıdır.
Doğru bulmadığım nokta sitedeki durumunuza göre yapın. Hatta bir detay vereyim criteo kazancı burada çok az. Hemfikiriz. Ama sitenize avrupadan gelenler için ise iyi bir fiyat gösteriyor olaabilir. Bu da ziyaretçi kitlenizi de analiz etmeniz yönünde uyarımdır. Bu listeye değil raporlar sekmesinden son 3-6-12 aylık site reklam performansına bağlı engelleyin.
Reklam ağları raporları
Reklam Gösterimi Sayısı
BGBM oranı ( bin gösterim başı kazanç maliyeti)
Site kategoriniz
Sitenizi ziyaret eden kitle yerli veya yabancı
Reklam sayınız
Reklam biçimlerinizi
Bu yukarıdakileri temel alarak kendi site performansınıza göre reklam ağlarını engelleyin. Tabi her durumda Criteo engelleniyor ☺️
Tabıkı hocam ben zaten o değerlere gore yazdım bu lısteyı. googlenın bgbg si ile karsılaştırıp ona gore atıyorum google referans